Intelligens robotot épített az Epson

Piac

Az Epson bemutatta legújabb robotikai megoldásait a 2018-as Automatica kiállításon, beleértve a kétkarú robotját, a WorkSense W-01-et. Az egyedülálló SCARA típusú eszközök és a függőleges tengelyen is mozgó robotok az Epsonak a robotikai innováció iránti elköteleződését bizonyítják.

Volker Spainer, az Epson Robotika Megoldásainak EMEAR régiós igazgatója szerint: „Megállapítható, hogy a robotok munkahelyekbe való telepítése a következő két évben 10-20%-kal növekedni fog a közép-kelet európai országokban. Kína után világszerte ezt a térséget jellemzi a leggyorsabb növekedési ütem ezen a területen. A különböző robotikai programok egyszerűsítésével, az összetett gyártási folyamat támogatásával, valamint a csomagolási megoldások biztosításával célunk, hogy akadály-és zökkentőmentessé tegyük az automatizált folyamatokat. Emellett pedig elkötelezettek vagyunk, hogy ügyfeleinknek olyan megoldásokat nyújtsunk, melyek maximálisan megfelelnek és kielégítik az igényeiket.”

Az idei Automatica kiállításon az Epson WorkSense W-01 hivatalos európai bejelentésére is sor került. A közel teljesen autonóm, kétkarú robot ideális az összetett feladatok automatizálására és a kisebb méretű tételek mozgatására. Az úgynevezett “látó, érző, gondolkodó, dolgozó” gépet számos szenzorral szerelték fel, a kameráktól az erőszenzorokig.

„Néhány kisegítő eszköz és módszer segítségével a WorkSense W-01 önállóan is képes ellátni azokat a bonyolult feladatokat, amelyek korábban egyszerre több „robotmunkaerőt” igényeltek. Újításunkkal immár Európában is rugalmasságot és megbízhatóságot nyújtunk a feladatok elvégzéséhez. Első globális ügyfeleinkkel már megkezdtük az együttműködést, melyeknek célja az európai gyártás egy jelentős részének automatizálása. Az újdonság tehát nem csak ebben, hanem abban is megtalálható, hogy elsőként próbálhatják ki a robotban rejlő, egyedi lehetőségeket!” – tette hozzá Volker Spainer.

Az európai terjeszkedési víziójának részeként az Epson kibővítette 6 tengelyes és precíziós robotikai eszközpalettáját a belépő szintű gépek területén is. Ezeket az eszközöket kifejezetten az európai vállalkozások változó igényeire tervezték, ugyanis az új robotok megfizethető áron elégítik ki azt a vállalati keresleti igényt, ami kifejezetten az automatizálási folyamatokra fókuszál. Pontosabb és hatékonyabb technológiát jelent a vállalkozások számára, így az Epson 2025-ös víziója alapján a kompakt, precíziós robotok globális piacvezetőjévé válik majd.

Az Epson már világszerte vezető szerepet tölt be a vízszintes mozgásra tervezett robotjaival, aminek sikere hét egymást követő évben is jelentős volt, és jelenlegi állapot szerint 2020-ra a piaci részesedése a 40%-ot is elérheti.

SOCIAL MEDIA