Indul a nagy átalakulás Soprontól Szegedig

Márkák

Elindítja a vidéki plázák megújítását az Indotek Group – milliárdos beruházási programot indít a társaság a vidéki nagyvárosok bevásárlóközpontjainak korszerűsítésére

Első ütemben mintegy 2,5 milliárd forintot fordít négy vidéki bevásárlóközpont korszerűsítésére az Indotek Group. Az elkövetkező hetekben-hónapokban startoló beruházások részeként a társaság kívül-belül megújítja az ezredfordulós beruházási hullám során felépített ingatlanokat. A korszerűsítési munkálatok célja, hogy a bevásárlóközpontok újra vonzóvá és a közösségi élet valódi központjaivá váljanak, továbbá minél értékesebb helyszínként szerepeljenek a kereskedelmi ingatlanok piacának térképén – hangsúlyozták az Indotek Group szakértői.

A zalaegerszegi Zala Plaza, valamint a Sopron Plaza, a Szeged Plaza és a Debrecen Plazais teljesen megújul az elkövetkező hónapokban az Indotek Group beruházási programjának köszönhetően. A nyár folyamán induló beruházások célja, hogy az ezredforduló környékén felépült létesítmények a korszerűsítést követően az eddiginél kellemesebb környezettel, színesebb szolgáltatásokkal és sokrétűbb élményekkel várják a látogatókat, a legújabb piaci trendeknek megfelelően. Ezzel párhuzamosan a bérlői mix is jelentősen átalakul. Így a fogyasztói igényekhez még jobban igazodó üzletkínálat és a legnagyobb nemzetközi márkák várják majd a különböző korosztályok tagjait a bevásárlóközpontokban.

„Az érintett bevásárlóközpontok az elmúlt években kerültek az Indotek Group portfóliójába. Kivétel nélkül olyan, nagy alapterületű, többszintes létesítményekről van szó, amelyek kiváló adottságokkal rendelkeznek ahhoz, hogy központi szerepet töltsenek be az adott városok kereskedelmi és közösségi életében. Ennek megvalósítása érdekében indítottuk el a beruházási programunkat, a legújabb piaci és fogyasztói elvárásokat szem előtt tartva” – mondta Lelkes László, az Indotek Group Plaza fejlesztési menedzsere. A szakember hozzátette: fontos, hogy az üzletmenet minden helyszínen folyamatos legyen. Így egyik épület sem zár be a felújítások idejére, az üzletek ugyanúgy várják a vásárlókat maradnak a munkálatok időtartama alatt is. A korszerűsítésre, az első ütemben, összesen mintegy 2,5 milliárd forintot fog a társaság elkölteni.

Elsőként, már a nyár folyamán, Zalaegerszegen kezdődhet el a kivitelezés. A zalai megyeszékhelyen az Indotek Group, az első ütemben, közel félmilliárd forint értékben fog beruházni. A korszerűsítés keretében a Zala Plaza külső homlokzata és belső terei is teljesen megújulnak. Az új bérlők sorához csatlakozva pedig Nyugat-Magyarországon itt fogja első kiskereskedelmi egységét megnyitni az Auchan.

A Sopron Plaza felújítása nyár végén kezdődik el, az első ütemben közel egymilliárd forintos ráfordítás mellett. A város északnyugati szélén működő létesítmény egységesebb, letisztultabb külső homlokzatot kap, miközben a belső terek természetes és mesterséges megvilágítását is javítják. Ezzel párhuzamosan több új bérlői megállapodást is sikerült tető alá hozni. Így Sopronban is az Indotek Group portfóliójába tartozó ingatlanban fogja első áruházát megnyitni az Auchan, több neves nemzetközi divat- és napi fogyasztási cikkeket árusító üzletlánc boltjai mellett, az eddiginél is színvonalasabb szolgáltatásokat kínálva a soproniaknak.

Különösen látványos lesz a külső homlokzat megújítása a Szeged Plazában, ahol a beruházók kifejezetten fiatalos, az élményközpontúságot a középpontba állító arculatot igyekeznek szabni az egész épületre, első lépésben mintegy 450 millió forintot fordítva a külső és belső munkálatokra. Ezzel válik igazán látványossá az elmúlt két évben a bérlői összetételében elindult változás, amelynek eredményeként a kisebb boltokat ismert hazai és nemzetközi üzletláncok nagy alapterületű üzletei váltották, illetve váltják majd fel.

Az épület eredeti struktúráját megtartva, de új, egyedi építészeti megoldás alkalmazásával tervezi új köntösbe öltöztetni a Debrecen Plazát az Indotek Group. A társaság szakemberei az épület belsejében is minőségi, kellemes hatást keltő burkolatokat helyeznek fel, és az első ütemben a tervek szerint közel 800 millió forintot fognak a korszerűsítésre fordítani. Az üzletkínálat itt is alkalmazkodik a modern igényekhez, a kibővített ételudvar pedig igazi közösségi területként fogja várni a látogatókat.

„A beruházások második ütemében további jelentős forrásokat kívánunk az érintett létesítmények korszerűsítésére fordítani. Ezzel párhuzamosan 2019-ben Veszprémben, Szolnokon és Kaposváron is szeretnénk elkezdeni az üzemeltetésünkben lévő kereskedelmi központok modernizálását” – fejtette ki Lelkes László.

“Tevékenységünk során mindig nagy hangsúlyt fektettünk azokra a B és C kategóriás épületekre, amelyeknél megfelelő ráfordítás mellett jó lehetőséget láttunk az értékteremtésre. Ebben a szellemben fejeztük be 2018 májusában a Csepel Plaza korszerűsítését és ez a célunk a most induló beruházásokkal is. A kiválasztott bevásárlóközpontokat nemcsak egyszerűen megszépítjük, de teljesen újra is pozicionáljuk őket, annak érdekében, hogy minél értékesebb helyszínként szerepeljenek a kereskedelmi ingatlanok piacának térképén” – emelte ki Jellinek Dániel, az Indotek Group vezérigazgatója és többségi tulajdonosa.

SOCIAL MEDIA