Megvannak a hazai Ecotrophelia-győztesek

Hírek

Külhoni magyar egyetem diákjainak élelmiszeripari fejlesztése nyert az Ecotrophilián, ők képviselhetik idén hazánkat Párizsban

Magyarországon 2013 óta rendezik meg az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt, amelynek tavaly először az AMC szervezésében az OMÉK adott otthont. A vetélkedés fő célja, hogy a csapatok innovatív élelmiszereket állítsanak elő, és fejlesztésük során olyan ökológiai szempontokat is figyelembe vegyenek, mint a fenntarthatóság, az élelmiszerpazarlás redukálása és a rövid ellátási láncok használata. Ezen kívül a termékeknek kereskedelmi potenciállal is bírniuk kell. A magyarországi fordulókért 2013 óta a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. felel a versenyt működtető nemzetközi hálózat (European Collaboration of the National Food Technology Platforms) tagjaként, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) támogatásával.

A hazai verseny győztesei:

1. helyezett – SapBakers csapat – Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda, BrewBun zsemle-különlegesség, amely magas rost és fehérje tartalommal rendelkezik.

2. helyezett – MÉKerek csapat – Széchenyi István Egyetem, Mezőgazdaság és Élelmiszertudományi Kar, Élelmiszertudományi Tanszék, Mosonmagyaróvár, CandyFitt magas koffein- és antioxidáns tartalmú, cukorbetegek által is fogyasztható keménycukorka.

3. helyezett – Green Ideas csapat – Szent István Egyetem, Budapest, Hot & Spicy Tortilla

SOCIAL MEDIA