A múlt hagyatéka, a jövő szállodája – megépült a Hotel Clark

Hírek

Budapest szimbolikus epicentrumában, a „0” kilométerkőnél beépült a híres foghíjtelek – átadták Hotel Clark szállodát

A Clark Ádám tér versenybe szállhatna a leglegendásabb budapesti helyszín címért, hiszen egészen a 19. századig visszanyúló történelmét az évszázadok során számos, hol vidám, hol szomorú história övezi, amiket azóta is előszeretettel emlegetnek a városlakók. Az Alagút tervezőjéről és a Lánchíd építésvezetőjéről elnevezett tér és annak közvetlen környezete rengeteget változott az évszázadok során, és eközben az ezt övező legendák is ugyanúgy gazdagodtak.

A felépült, elegáns hotel helyszíne megannyi várostörténeti örökséggel rendelkezik, ezért Anthony Gall ausztrál építésznek, valamint az egész kivitelező csapatnak kellő körültekintéssel és érzékenységgel kellett megalkotnia a szállodát a II. világháború óta üresen álló, a múlt század legsanyarúbb időszakára hetven éven át emlékeztető telekre. A 86 szobás szálloda különlegességei a történelmi múlton túl, az aprólékos és alaposan kigondolt kivitelezésben, a hotel tetőteraszáról látható mintegy 10 budapesti látványosságban is megmutatkozik. Az új épület megalkotásakor külön figyelmet szenteltek arra, hogy az eredetileg a telken álló, a háború alatt megsemmisült, Ybl Miklós tervezte Takarékpénztár épületének emléket állítsanak, mégpedig a híres építész oszlopainak visszaépítésével.

Ugyanígy tiszteleg a környék híres szimbóluma, az oroszlán előtt a Hotel Clark logója és a szállodán fellelhető fémmunkák mellett a tetőtéri bár is, amelyet stílusosan Leo névre kereszteltek el, a skybarból pedig lélegzetelállító, teljes körpanoráma fogadja a vendégeket. Nem kevésbé fantasztikus a kilátás a hotel étterméből, az impozáns nemzetközi étteremlánc első hazai tagjából, a Beefbarból sem, amely Budapest legújabb gasztronómiai büszkeségének ígérkezik, hiszen olyan, kuriózumokból készített fogásokkal várja a húsimádó ínyenceket, mint az eredetvédett Kobe marha, eredetien ötvözve a fine diningot olyan, újhullámos trendekkel, mint a street food.

A Market Építő Zrt. és Anthony Gall munkakapcsolata valódi sikertörténet: a hagyományos megrendelő-tervező kapcsolaton jócskán túlmutatott a projekt, hiszen mindkét féltől, a Scheer Sándor vezette kivitelező-vállalattól és az építésztől is kellő érzékenységre, alázatra és kiváló egymás közötti kommunikációra volt szükség ahhoz, hogy Budapest egy apró, de annál szimbolikusabb helyszínét méltó módon állítsák helyre az utókor számára, ötvözve a múlt hagyatékát a modern kor igényeivel és előremutató trendjeivel.

SOCIAL MEDIA