Visszatérnek a gyökerekhez

Hírek

Üstben süt a Chio

A piacvezető Chio a napokban kezdte forgalmazni üstben sült termékeit, Chio Chips Kettle Cooked néven. A krumpliszeleteket eredetileg a XIX. században sütötték így, és ennek a hagyományos eljárásnak az újraélesztésével forradalmian új burgonyachips készül.

Az üstös chips kedvelői világszerte imádják a vastagabb és ropogósabb szeleteket, a széleken meghagyott krumplihéjat, a határozott sült krumpli ízt, és az üstös chipsek hagyományos fűszereit, a sajtot, hagymát, édespaprikát vagy tengeri sót. Ezt az érzést hozza vissza most új termékcsaládjával a Chio a magyar piacra is.

Ma az általunk jól ismert vékony chipset hosszú olajsütőben átáramoltatva sütik,150 évvel korábban viszont egy nagy üstben előmelegített olajba tették a felvágott krumpliszeleteket. Itt az olaj a hideg szeletek hatására lehűlt, aztán a szeletekkel együtt újra felforrósodott, majd az újabb adag nyers krumplitól újra lehűlt. Ez összességében lassabb sütést jelent, és a hőingadozást csak a megfelelő vastagságú krumpliszeletek bírták ki.

Az üstös chipsek nemrég érkeztek meg Magyarországra, amelyekhez Németországban válogatják ki a legjobb chipsburgonyát. A Chio Chips Kettle Cooked chipseket új hagymás-sajtos, paprikás és rozmaringos változatban forgalmazzák.

Az üstbe azonban nem csak burgonyaszeletek kerülnek. A Chio fejlesztői az újabb idők találmányának számító bundázott mogyorót is átfuttatták az üstös technológián. Az üstben sült Chio földimogyoró az új chipsekkel egyidőben kerül a polcokra, szintén Kettle Cooked márkanéven.

SOCIAL MEDIA