Újabb csúcson a Toyota és a Lexus

Márkák

A hibrid elektromos technológia fejlesztésében versenytársaihoz képest évtizedes előnnyel rendelkező japán autógyártó által elért 4 százalékos növekedés kétszerese az európai autópiaci bővülés átlagos ütemének, ennek köszönhetően a Toyota és Lexus együttes európai piaci részesedése elérte az 5,1 százalékot.

Közleményük szerint a leglátványosabb sikert ugyanakkor épp az autógyártó sosem látott népszerűségnek örvendő hibrid elektromos modelljei érték el: a január és március között a kontinensen gazdára találó 125.400 új hibrid(ami 18%-os bővülést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest) minden korábbi rekord megdöntését jelenti.

Az adatok alapján a tavalyi év azonos időszakához képest 18 százalékkal, 125,400 darabra nőtt a hibrid elektromos hajtású modellek értékesítése, ami minden idők legjobb hibrideladását jelenti. A hibrid elektromos modellek jelenleg a piac legszélesebb hibrid modellportfólióját jegyző (összesen 16 Toyota és Lexus modell, a kisautó Toyota Yaristól a Lexus LC szupersportkupéig) a TME összesített eladásainak 45 százalékát teszik ki, Nyugat-Európában pedig még ennél is magasabb, 55 százalék ez az arány.

SOCIAL MEDIA