GOALS FOR GOOD: Tanuljunk meg célokat elérni

Hírek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete ingyenes képzésekre várja a 18-30 év közötti fiatal diplomásokat a hatékony célkitűzésről és –elérésről. A képzések 2018 tavaszán indulnak.

A Goals for Good program Magyarországon, Nagy-Britanniában és Olaszországban fut egy kutatási program részeként, amelynek részleteit a Surrey Egyetem részvételével egy nemzetközi kutatócsoport dolgozott ki. A Goals for Good program egyesíti a motivációval, célok kitűzésével, boldogsággal és jóléttel kapcsolatos kutatások eredményeit.

A program fókuszában az un. millenniumi generáció értékei és célkitűzései állnak. Az Y generáció, melynek fiataljai már kiléptek a munka világába vagy a következő években fognak, és értékrendjüket tekintve több mindenben is különböznek az előttük lévőktől. Egy közelmúltban végzett PWC-felmérés szerint az Y generáció tagjai folyamatosan tanulni és fejlődni szeretnének, ezért olyan munkáltatókat keresnek, akik biztosítják nekik a lehetőséget a készségeik és tudásuk fejlesztésére. A millenniumi generáció számára kiemelten fontos, hogy a munkáltatójuk olyan értékeket képviseljen, amelyek pozitív hatással vannak a világra.

A Goals for Good kurzusok célja, hogy kipróbált módszerekkel segítsen a 18-30 év közötti résztvevőknek a személyes és szakmai célok meghatározásában és hatékony elérésében, illetve hogy támogassa ezen módszerek begyakorlását – így azokat későbbiekben is sikerrel alkalmazhatják a résztvevők. A célok kitűzését segítő folyamatokat a jólét és fenntarthatóság területén nemzetközi tudományos tapasztalattal rendelkező szakmai gárda irányításával fejlesztette a Surrey Egyetem és Global Action Plan UK.

A sikert a legtöbb ember szerint az határozza meg, hogy mennyit keresünk, és mennyi mindenünk van. Az ilyen siker önmagában azonban nem tesz minket boldoggá, a fiatalok ma már többet várnak az élettől[1]. Mentálisan és fizikailag is egészségesek szeretnének lenni, pezsgő társasági életet élni, és olyan munkára vágynak, amelyet élveznek. A jó élményeket többre értékelik, mint a „dolgokat”, és saját értékrendjük szerint definiálják a sikert.

A Goals for Good kurzusokon a legújabb kutatások alapján segítünk a fiataloknak meghatározni, hogy mit jelent számukra a siker, az egyéni boldogulás, a jólét, hogyan kell célokat kitűzni és ezek eléréséhez tervet készíteni.

A program 3 csoportfoglalkozásból áll, kiegészítve egy 30 napos kihívással, amikor a résztvevők tesztelik a kurzuson tanult módszereket és eszközöket a hatékony célkitűzés és megvalósítás területén.

Ilyen egy Goals for Good képzés:

1. hét – 1. modul: Fedezd fel, hogy mit jelent számodra a siker, és válassz olyan jövőre vonatkozó célokat, amelyek tényleg boldoggá tesznek.

2. hét – 2. modul: Tűzz ki elérhető és megvalósítható rövid távú célokat, majd tanuld meg, hogyan érheted el azokat.

3-5. hét – 30 napos kihívás: Tedd próbára az új készségeket egy 30 napos kihívással, segítenek ebben a csoporttársaid és a coach- od.

6. hét – 3. modul: Oszd meg velünk, mi ment jól és mik a tanulságok. Határozz meg hosszú távú célokat.

Mivel a program egy kutatás része, a kutatás két eltérő kurzus hatását vizsgálja, melyek ugyanazt a módszertant követik, de némileg eltérő tartalmakkal.

A Goals for Good képzéseken való részvétel ingyenes, és a jelentkezők több időpont és helyszín közül választhatnak.

A kurzusok 2018 tavaszán folyamatosan indulnak.

További információ a programról és az induló kurzusok időpontjairól itt érhető el, jelentkezni pedig itt lehet.

SOCIAL MEDIA