Egyesült három biztosító

Hírek

A Magyar Nemzeti Bank 2018. március 31-től engedélyezte a három VIG-konszerntársaság egyesülését. A VIG-et ilyen módon 2018. április 1-től kezdve kizárólag az Union Biztosító képviseli Magyarországon.

Az „Agenda 2020” stratégiai munkaprogram keretében a Vienna Insurance Group (VIG)fontos célja az üzleti modell optimalizálása és új üzleti lehetőségek kiaknázása. „A helyi kompozit biztosítók és a banki értékesítésre specializálódott életbiztosító társaságok egyesítésével a nem-életbiztosítási üzletágat kívánjuk fokozottan erősíteni a banki értékesítésen keresztül. Ügyfeleink érdekeit szolgálják, nekünk pedig közép- és hosszú távon további üzleti és költségelőnyökkel járnak majd a rövidebb utak, az egyszerűsített folyamatok, a könnyen érthető termékek és a bank online értékesítésének bevonása” – világítja meg az okokat Elisabeth Stadler, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója.

A VIG már 2017-ben elindította az egyesítéshez vezető folyamatot, és Magyarországon most végrehajthatja az Erste Biztosító és a Vienna Life Biztosító egyesítését az Union Biztosítóval. Az egyesítéssel a konszern olyan méretet ér el Magyarországon, amely hatékonyabb tevékenységet garantál, és elősegíti a kerek 10 százalékos piaci részesedés középtávú elérésének célját.

Szlovákiában a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne (PSLSP) bankbiztosító beolvasztásával a Kooperativába Szlovákiában is egyesítik az erőforrásokat és a kompetenciákat.

A VIG Szlovákiában és Magyarországon

Szlovákiában mostantól két biztosítótársasággal, a Kooperativával és a Komunálnával van jelen a piacon a Vienna Insurance Group, mely 34 százalékos piaci részesedésével a vezető biztosítócsoport. Magyarországon a Vienna Insurance Group piaci részesedése 2017-ben 8,1 százalékos volt. Az Union Biztosító előreláthatólag a hatodik helyet foglalja majd el a magyar biztosítópiacon, illetve az ötödik helyet az életbiztosítási szegmensben.

SOCIAL MEDIA