Mit gondol, melyik márka lett az Év autója?

Hírek

A Car of the Year zsűrije megválasztotta 2018 legjobb autóját. Az európai autóipar legnagyobb elismerését a Volvo XC40 kapta, ami magabiztos fölénnyel utasította maga mögé a versenytársait.

A Car of the Year európai zsűrije megválasztotta az Év Autóját. Szokás szerint a Genfi Autószalon nyitónapját megelőző délutánon adták át az Év Autója díjakat, az európai autóipar egyik legnagyobb jelentőségű elismerését. A legjobb újoncnak járó díjat magabiztos fölénnyel (325 pont) nyerte meg a Volvo XC40. A második helyezett 242 pontot kapott.

A svéd márka az XC40-nel piacra dobott egy kompakt méretű prémium szabadidő-autót, tele innovációval, fiatalos külsővel, intelligens technológiával.

Volvo XC40 – Car of the Year 2018

Műszaki szempontból az egyik újdonság az XC40 alapját adó platform, ami vadonatúj fejlesztés. A neve CMA, ami a Compact Modular Architecture, azaz a kompakt moduláris építőkészlet rövidítése. Az XC40 tehát első típus, ami erre épül, és ugyanerre készül majd a jövőben a Volvo összes kompakt, azaz alsó-középkategóriás modellje.

Volvóról lévén szó a biztonság nem kérdéses. Magától értetődően az XC40-est is ellátták ütközés-megelőző, gyalogosfelismerő, holttérfigyelő, hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető és táblafelismerő rendszerrel. Képes már a sávot is tartani vezetői közreműködés nélkül, s akadályt észlelve magától lassítani. A tolatóradar alaptartozék.

A Volvo XC40 bőséges szabad hasmagassága erőteljes megjelenést és kiváló látási viszonyokat eredményez. A nagyméretű kerekek és abroncsok bármilyen útfelülettel megbirkóznak. Ezzel a szabadidőjárművel bármin felül emelkedhet.

Kinek ajánljuk a Volvo XC40-et?

Azoknak, akik szeretik, ha egy autónak stílusa van, és nem zárkóznak el a fiatalos megjelenéstől. Fontos számukra, hogy kényelmes és biztonságos szabadidő-autó legyen az útitársuk és szükségük van arra a helykínálatra, amit a kompakt méretosztály nyújt.

SOCIAL MEDIA