Tus inspirálta a Lexust

Hírek

Az autó színvilága a japán tusfestészethez és kalligráfiához használt tradicionális sumi festék mélyen ragyogó, telt árnyalatát idézi.

Az exkluzív grafitfekete metálfényezéssel készülő autón kívülről a fekete rozsdamentes acél ablakkeretek, a matt fekete F SPORT könnyűfém keréktárcsák, az új, fekete krómozású hűtőrács és ködfényszóró-foglalatok ejtik rabul a szemlélő pillantását, míg az utasteret sumi tussal színezett, fekete fabetétek dísztik, míg a sima tapintású fekete bőrkárpiton kontrasztos narancssárga varrás látható – közölte a cég.

Lexus RC 300h F SPORT atlétikus formavilágára drámai vizuális hatással erősít rá az új Black Edition modell, amit a 2018-as Genfi Autószalon látogatói csodálhatnak meg először. Ahogy nevéből is kiderül, a Black Edition változat dinamikus és misztikus látványának kulcsa a fekete stíluselemek alkalmazása, amelyek színéhez a japán tusfestészethez és kalligráfiához évszázadok óta használt tradicionális sumi tusfesték mélyen ragyogó árnyalata adott ötletet.

Az “L” rácsmintájú F SPORT hűtőrács új, sötét krómdíszítést kapott, akárcsak az új formavilágú, kör alakú LED ködfényszórók. Ezek a világítótestek az alsó légbeömlő két szélén kaptak helyet, hatásosan egészítve ki a fényszórók és a nappali menetfények látványát.A 19 colos F SPORT könnyűfém keréktárcsák festése matt fekete, és a kupé grafitfekete fényezéséhez jól passzoló rozsdamentes ablakkeretek is ebben az árnyalatban pompáznak.

Az F SPORT üléseket és kormánykereket sima tapintású fekete bőr borítja, amit élénk narancssárga varrás díszít. Az új fabetétek mélyfekete árnyalatát a sumi tusfesték adja. Az RC F SPORT Black Edition modellben a Lexus önmagát töltő hibrid hajtáslánca működik; a 2,5 literes benzinmotor és az erős elektromotor párosának összesített teljesítménye 223 DIN LE/164 kW. A rendszer lendületesen gyorsítja az autót, és készségesen reagál a gázparancsra, ugyanakkor nagyon takarékos is: az RC F SPORT Black Edition kombinált ciklusban mért legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 5,0 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig mindössze 116 g/km.

SOCIAL MEDIA