Nők uralták az eget az easyJetnél

Hírek

Közleményük szerint ezzel a légitársaság nagy valószínűséggel rekordot dönt, hiszen egy napon belül még nem repült ennyi hölgypilóta egyszerre Európában. Az easyJet évek óta bíztatja a nőket, hogy jelentkezzenek pilótaképzéseire, szeretné, ha 2020-ra a pályakezdőik 20 százalékát ők tennék ki.

Több száz desztinációra repültek nőnapon női pilótákkal az easyJet utasai, 16 gépen pedig csak hölgyekből állt a személyzet. A légitársaság női pilótáinak 60%-a állt nőnapon munkába, és a napi menetrend közel negyedét teljesítették ők. A #SheFlies kampánnyal az easyJet szeretné elérni, hogy minél több nő jelentkezzen pilótának – írják.

David Morgan, az easyJet Flight Operation igazgatója a közleményben elmondta, kutatásuk szerint a példakép hiánya a fő oka annak, hogy sok fiatal lány nem gondol arra, hogy pilótaként is dolgozhatna.

2017-ben már pályakezdő másodpilótáink 48%-a hölgy volt, női pilótáink aránya pedig magasan az átlag felett van. Reméljük, a nemzetközi nőnapon repülő munkatársaink több nőt fognak inspirálni arra, hogy ezt a karriert válasszák – fogalmazott.

SOCIAL MEDIA