Májusban újra a fintech fővárosa lesz Budapest

Hírek

A legütősebb adatbányász, MI és blockchain startupokat várják Magyarország legnagyobb fintech versenyére. Az új hazai fejlesztések mellett a legfrissebb blockchain és fintech trendekről is első kézből lehet értesülni a Budapest Kongresszusi Központban megrendezendő FinTechShow rendezvényen.

Mindenki, aki csak a fintech szcénában utazik, a blokklánccal (aka blockchain) egészen különleges viszonyt ápol. Lehet e technológiát kedvelni, vagy nem kedvelni, de egy dolgot nem lehet tenni: közömbösnek lenni iránta. Rengeteg új és eddig még nem ismert területen robbanhat be a következő években az eddig leginkább csak a bitcoin miatt ismert fejlesztés. A május 3-i konferencián egyebek mellett kiderül, hogy a pénzügyi területen való használhatóságán túl a közigazgatás, a személyazonosítás vagy netán az ingatlanbérlés lesz-e a megfelelő terep e technológiának.

Fintech tudást mindenkinek!

Huszonnégy szakmai előadás, öt kerekasztal, negyven szakértő és vizionárius lesz jelen a második magyarországi FinTechShow-n. A májusi rendezvényen öt mini akadémiára is beülhetnek a résztvevők, ahol olyan témákat vesznek górcső alá, mint a PSD2, az azonnali fizetés, az insurtech, a blockchain lehetőségei, valamint a hazai sandboxok.

Akiket e témák még jobban izgatnak, vagy még mélyebbre merülnének bennük – akár személyre szabottan is –, azok hat szakértői konzultációs fogadóórára (PSD2, RTS, AFR, MNB sandbox, Legaltech, GDPR) is beülhetnek. A konzultációkra április 25-ig lehet jelentkezni, de addig akár új témákat is lehet ajánlani a szervezők figyelmébe.

A hazai fintech Forma-1

Az előadások és kerekasztal-beszélgetések mellett természetesen a legjobb hazai fintech fejlesztések is helyet kapnak. A tizenkét legígéretesebb fintech startup mutatkozhat be az itthoni pénzügyi világ krémje előtt. Ide elsősorban olyan csapatok jelentkezhetnek március 20-ig, akik adatbányászattal, mesterséges intelligenciával, blockchain fejlesztéssel, esetleg más, úttörő technológiával szeretnék megváltani a hazai és nemzetközi pénzügyi világot.

„Olyan startupok, fejlesztők jelentkezését is várjuk, akik a saját ötletükkel, megoldásukkal az eddigieknél sokkal egyszerűbbé, gyorsabbá és hatékonyabbá tennék a bankok és biztosítók működését is – mondta a versennyel kapcsolatban Németh Monika, a FinTechShow főszervezője.

Mit kap az idei győztes?

A díj elnyerése mellett hazai és nemzetközi inkubációs és tőkebefektetési programokban vehet részt a győztes csapat, valamint ott lehetnek a legnagyobb hazai bankok és biztosítók felsővezetői körében szervezett roadshow-n is. Mindezek mellett pedig személyre szabott felkészítést kapnak az MNB sandboxra, az év végéig pedig exkluzív médiamegjelenést biztosítanak nekik a szervezők.

SOCIAL MEDIA