Magyar szakember építheti ki a Decathlon osztrák piacát

Karrier

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország országigazgatója kapott felkérést a Decathlon osztrák piacának kiépítésére, ahol nulláról kell felépíteni Európa legnagyobb sportszerkereskedő vállalatának helyi működését. A szakember, akinek vezetése alatt a magyarországi vállalat globális szinten is kiemelkedően sikeres lett, 2018 tavaszától veszi át új feladatát.

Pósfai Gábor 13 éve dolgozik a Decathlonnál. Ebből hét éve vezeti a magyarországi vállalatot olyan sikeresen, hogy vezetése alatt a magyarországi működés háromszorosára, nettó 53 milliárd forintra nőtt, ami nemcsak a régióban, hanem globális szinten is kiemelkedő eredménynek számít. A sikeres működést, az évek óta tartó dinamikus hálózatfejlesztés mellett számos szakmai díj is fémjelzi. A vállalat egymást követően három évben, legutóbb 2017-ben, elnyerte a Legjobb Munkahely címet és ugyanebben az évben az Év Kereskedője és az Év Internetes Kereskedője címeket is a Decathlonnak ítélték. A kimagasló eredményekről és az előtte álló feladatokról Pósfai Gábor azt nyilatkozta: “Úgy értünk el kiemelkedő gazdasági sikereket, hogy közben megmaradtunk egy közvetlen, családias vállalatnak, ahol a munkatársak szinte minden döntést közösen hoznak meg és közben figyelnek a környezetükre is. Ez a legnagyobb büszkeség számomra. Az osztrák leányvállalat élére történő kinevezésem nem csak nekem, hanem a teljes magyar csapatnak is óriási elismerés és az elmúlt évek közös munkájának a pozitív visszajelzése.” A Decathlon már kétszer is próbálkozott belépni az osztrák piacra sikertelenül, azonban most megtalálta a kulcsot, így előreláthatólag nyár végén nyílik az első Decathlon áruház az osztrák fővárosban, Bécsben.

Az új magyarországi vezető belső kiválasztásában az egész cég részt vesz. A kiválasztás, mint általában minden folyamat a Decathlonnál, teljesen transzparens. A munkatársak az elejétől fogva nyomon követhetik és véleményezhetik a folyamatot, illetve már a kiválasztás szempontrendszerének összeállításában is részt vettek, valamint a jelöltekkel egy arra felhatalmazott munkacsoport találkozhatott is. Ennek köszönhető az is, hogy az új vezető profiljának felállításakor megfogalmazott kritériumok alapján nem elvárás például, hogy az új vezető magyar legyen.