A robotok így is segíthetnek a munkaerőhiány enyhítésében

Márkák

Toborzó chatbot segíti a munkát keresőket a Trenkwalder Messenger alkalmazásán. Az adaptív, önmagát is folyamatosan fejlesztő platform alapvetően egyszerűsíti a munkakeresés folyamatát az aktív Facebook-használók számára, miközben a Trenkwalder munkaadó partnercégei számára is lerövidítik a keresési időt egy-egy pozíció esetében.

„A jelenlegi munkaerőhiányos időszakban még fontosabb feladattá válik a személyzeti szolgáltató cégek számára, hogy hatékonyan elérjék azokat, akik munkát keresnek. A Vodafone és az NRC tavaly őszi felmérése szerint a 16-37 év közötti korosztály naponta 1,8 órát tölt közösségi felületeken, 85 százalékuk legalább naponta ellenőrzi Messenger-alkalmazását – mutat rá Hujber Tibor, a Magyarországon immár több mint két évtizede jelenlévő, a munkaerő-kölcsönzés területén az egyik piacvezető Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint kézenfekvő tehát, hogy ezen a felületen is megtalálhatóak legyünk azok számára, akiknek új munkahelyre van szükségük.

A chatbot olyan virtuális asszisztens, amely éjjel-nappal elérhető, és mindig valós idejű ajánlatokat mutat be az érdeklődők számára. Ennek előnyei kézenfekvőek a jelentkezők számára, hiszen nincsen sorban állás, a visszajelzés azonnal megérkezik, miközben az érdeklődő éppen a metróban, egy kávézóban vagy éppen egy edzőteremben tartózkodik. Az önfejlesztő program lehetővé teszi, hogy a robot egyre tökéletesebb módon keltse azt a benyomást, mintha az érdeklődő élő operátorral konzultálna.

A chatbot alkalmazásának novemberi kezdete óta immár közel ezren vették fel ily módon a kapcsolatot a Trenkwalderrel, és közülük immár több mint 30-an helyezkedtek el jobbára fizikai munkával járó pozíciókba.

A Trenkwalder 10 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik. 2016-ban több mint 6000 fő kölcsönzött munkavállalót foglalkoztatott, nettó árbevétele pedig megközelíti a 15,5 milliárd forintot. A cég több mint 20 irodából álló országos lefedettségű hálózatot működtetve komplex szolgáltatásokat nyújt munkaerő-kölcsönzés, -közvetítés, vezetőkiválasztás, bérszámfejtés-kiszervezés, diákmunka és egyéb HR szolgáltatások terén. Partnerei főként ipari gyártó/termelő vállalatok és beszállítóik, kereskedelmi és szolgáltató cégek, valamint a pénzügyi szektor, a hazai telekommunikáció és az FMCG prominens képviselői.

 


[1] Vodafone – NRC

SOCIAL MEDIA