Szárnyalni akar a Magnus

Hírek

A magyar kisrepülő fejlesztőinek sikeres volt a 2017-es év. Remélik, az idei év is hasonló lesz.

A számos megrendelésre alapozva döntöttek tavaly a Magnus Aircraft Zrt. tulajdonosai a pécsi gyárépítésről, amely a tervek szerint több mint évi kétszáz repülőgép előállítására lesz alkalmas. A Pécs-Pogány központ és összeszerelő üzem alapkövét 2017 augusztusában tették le, az 5 milliárd forintot is meghaladó beruházáshoz 2 milliárd forint vissza nem térítendő támoatást ad a kormány. A gyárépítés idén év elején kezdődik meg a Pécs-Pogány repülőtér melletti telken.

A társaság az elmúlt évben bevezette  az ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszert vezette be, emellett megszerezték az S-LSA minősítést az amerikai légügyi hatóságtól. A cég saját céget jegyeztetett be az Egyesült Állomokban és Kínában – utóbbi országban idén várják az engedély kiadását, s ugyancsak az isén várható az európai tanusítvány, az EASA megszerzése is.

Közben sikeresen folytatódott a Siemens Zrt-vel közös projekt, melynek eredményeként Immár három teljesen elektromos hajtású Magnus eFusion gép repül szerte a világban, amelyek eddig összesen több, mint 15 ezer percet töltöttek a légterekben.

SOCIAL MEDIA