A San Francisco-i zsaru kocsiját gondolta újra a Ford az új Mustanggal

Hírek

Az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatkozik be a vadonatúj Mustang Bullitt és a Ford Performance által tuningolt SUV, az Edge ST

A Ford Motor Company Detroitban, a 2018-as Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon mutatja be a harmadik generációs, vadonatúj Mustang Bullitt modellt (Steve McQueen klasszikus mozifilmje, a “Bullitt” 50. évfordulója alkalmából), és a vadonatúj Ford Edge ST-t, az első SUV-t, amit a Ford Performance csapata tuningolt.

Az amerikai piacon idén nyártól kapható Ford Mustang Bullitt5.0 V8-as motorja legalább 481 lóerős lesz, forgatónyomatéka pedig 569 Nm; az áttervezett erőforrás 262 km/órás sebességig gyorsítja a Bullitt változatot.

A díjnyertes mozifilmben Steve McQueen oldalán szereplő eredeti, 1968-as Mustang GT is megjelenik a Ford standján, fellebbentve a leplet a rejtélyről, hogy hol rejtőzött 40 éven át. A vadonatúj Mustang Bullitt™ manuális sebességváltója és fehér biliárdgolyó-váltógombja egyfajta tisztelgés az eredeti autó emléke előtt.

Az 1968. október 17-én bemutatott, és hatalmas sikert aratott “Bullitt” magyarul „San Francisco-i zsaru” című film forgatásához két darab 1968-as Mustangot használtak. A film elkészülte után a két autó más-más helyre került: a McQueen által vezetett darabot a Warner Bros. vette meg egy magánszemély számára, a másik pedig – amit a látványos üldözési jelenetekben az ugratásokhoz használtak – autóbontóba került. A bontásra szánt autó jóval később, 2017 elején újra felbukkant a kaliforniai Bajában, de a másiknak nyoma veszett. Ezidáig.

A kizárólag az amerikai piacon megrendelhető Ford Edge ST kivitel az új Edge SUV első modellváltozata. Az új Ford Edge az év későbbi szakaszában jelenik meg az európai márkakereskedésekben Vignale, ST-Line, Titanium és Trend kivitelekben, erős, új dízelmotorokkal, kifinomult vezetősegítő technológiákkal és még karakteresebb stílussal. Az Amerikában idén nyártól megrendelhető, vadonatúj Edge ST rendkívül élvezetesen uralható; gyorsan kapcsoló nyolcfokozatú sebességváltója a kategória legerősebb V6-os motorjához csatlakozik, és az autó olyan, a szegmensben először megjelenő technológiákat kínál, mint Kikerülő Kormányzási Asszisztens vagy a Stop-and-Go és Sávközép funkcióval kiegészített Adaptív Sebességtartó Automatika.

A vállalat ugyancsak a NAIAS-on mutatja először a vadonatúj Ford Ranger pickup kifejezetten amerikai vásárlóknak tervezett változatát, amit 2,3 literes EcoBoost benzinmotor hajt egy tízfokozatú automata sebességváltón keresztül.

A Ford a bemutató kapcsán bejelentette, hogy több, mint duplájára, 11 milliárd dollárra emeli az elektromos járművek fejlesztésére fordított befektetéseit. Jim Farley, a Ford globális piacokért felelős alelnöke elmondta, hogy 2022-ig 16 elektromos, és 24 plug in hybrid modell dob piacra az autógyár.

SOCIAL MEDIA