A Telenor az áfacsökkentésről

Márkák

A törvényi feltételeknek megfelelően januártól a Telenor ügyfelei is élvezhetik az internet áfacsökkentésének kedvező hatásait.

A törvényi előírásoknak megfelelve, a tavalyhoz hasonlóan 2018-ban is átadja ügyfeleinek az áfacsökkentés árelőnyét – jelentette be a társaság. Az internet szolgáltatások általános forgalmi adó mértéke január 1-től 18-ról 5 százalékra módosult.

A szolgáltató ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a számlás előfizetések esetén az árcsökkenés a jogszabály alapján abban a számlázási ciklusban érvényesül először, amelyben az elszámolási időszak kezdete 2018. január 1. vagy azt követő időpont. Így a 2017. decemberben kezdődő és 2018. januárban záródó számlákban még minden esetben a 18 százalékos áfakulcs szerepel majd. Legkésőbb 2018. január 28-tól azonban minden számlás előfizető már a csökkentett áron rendelheti meg a szolgáltatásokat. Ha azonban januárban rendel meg az ügyfél egy internet szolgáltatást úgy, abban az esetben, ha az előfizetésére irányadó számlázási ciklus még nem zárult le, akkor még a korábbi 18 százalékos általános forgalmi adóval terhelt magasabb díjat kell fizetnie.

Feltöltőkártyás előfizetések esetén az 5 százalékos áfa ugyanakkor már január 1-től érvényesül – azaz új egyenlegek vásárlása már január első napjától csökkentett áfával lehetséges.

SOCIAL MEDIA