Új tulajdonosa van a Népliget Centernek

Márkák

Az New York-i központú Marathon Asset Management londoni leányvállalata, az MCAP Global Finance (UK) LLP megvásárolta a Népliget Center irodaházat.

Az New York-i központú Marathon Asset Management londoni leányvállalata, az MCAP Global Finance (UK) LLP megvásárolta a Népliget Center irodaházat. A vételi ügylet során a vevő tanácsadója a Lodge & Partners volt, amely a továbbiakban az épület vagyonkezelője lesz. A Népliget Center Budapest stratégiai lokációjában, a belvárosból a repülőtérre vezető útvonalon, a Népliget metróállomás mellett található és 28 300 négyzetméteren kínál „A” kategóriás irodákat, mindemellett 450 parkolóhellyel rendelkezik. A jelenlegi bérlők között található többek között az Ericsson, a DHL, a Philips és a Magyar Államvasutak is.

Örömünkre szolgál, hogy megvásároltuk a Népliget Centert, amely első ingatlanunk Magyarországon, egyben Közép-Kelet-Európában. Ez egy kitűnő irodaház, jó fundamentumokkal, köztük kivételes tömegközlekedési kapcsolatokkal. Terveink szerint optimalizáljuk az épületet – számos olyan lehetőséget azonosítottunk, amelyekkel fokozhatjuk a jelenlegi és jövőbeni minőségi bérbe adottságot. – nyilatkozta Klaus Schmid, a MCAP Global Finance igazgatója.

A Népliget Center megvételével a Marathon erős jelezte: bízik a magyar gazdaság és a virágzó kereskedelmi ingatlanpiacban. Büszkék vagyunk arra, hogy a Lodge & Partners volt az ügyletben a tanácsadó és arra is, hogy a Marathon helyi partnereként az épület vagyonkezelési feladatait is mi végezzük.” – tette hozzá Jake Lodge, a Lodge & Partners Investment Management ügyvezető partnere.