Robotokkal megy az LG a CES-re

Márkák

Speciális kereskedelmi feladatokat ellátó robotokat mutat be az LG Electronics a Las Vegas-i CES-en.

Az LG Electronics (LG) egy éve, a Las Vegas-i CES-en jelentkezett első robotikai megoldásaival, az idei kiállításon pedig három új, kifejezetten kereskedelmi használatra, a hotelek, repülőterek és bevásárlóközpontok számára kifejlesztett robottal készül a kiállításra.

Mindhárom robot az LG új CLOi márkájának tagja: a felszolgáló robot (Serving Robot), a hordárrobot (Porter Robot) és a bevásárló-asszisztens robot (Shopping Cart Robot) az LG tavaly bemutatott reptéri robotjainak (Airport Guide Robot és Airport Cleaning Robot) nyomdokaiba lép, melyek sikerrel vizsgáztak a koreai Incheon Nemzetközi Repülőtéren. A CLOi termékcsaládnak szintén tagja a tavaly bemutatott fűnyíró robot (Lawn Mowing Robot) és a barátságos Hub Robot. Utóbbit nemrégiben sikeresen tesztelték Korea egyik legnagyobb pénzintézeténél, ahol a robot a bankfiókokban szolgálta ki az ügyfeleket.

A felszolgáló robot éjjel-nappal, megszakítás nélkül képes ellátni egy pincér feladatait, beépített csúsztatható tálcájával pedig úgy képes odanyújtani a vásárlóknak az elkészült fogásokat, hogy azokat könnyebb legyen elvenni. Ha a vendég jóváhagyja a felszolgálást, a robot önállóan visszatér a helyére. A csomaghordó robot a szállóvendégek poggyászát a szobákba szállítja, ráadásul segítségével be- és kijelentkezhetnek a vendégek, sőt a számlát is rendezhetik rajta keresztül. A bevásárló-asszisztens robot vonalkód-olvasójával a vásárlók beszkennnelve nézhetik meg a termékek árát, s a teljes bevásárlólistájukat is megtekinthetik. Ráadásul a robot az okostelefonos alkalmazásokban kiválasztott termékekhez is oda tudja vezetni a vásárlókat az üzleten belül.

Az LG a CLOi termékcsalád robotjait a ThinQ termékekkel párhuzamosan fejleszti: utóbbi a cég mesterséges intelligenciával felszerelt szórakoztató- és háztartási elektronikai termékeinek új márkája. Az LG elkötelezett a robotportfólió bővítése iránt, a robotikai megoldások jövőbeni növekedésünk motorját jelentik. Olyan robotokat szeretnénk létrehozni, amelyek valódi innovációval teszik kényelmesebbé vásárlóink életét”  mondta Ryu Hye-jung, az LG háztartási elektronikai és légkondicionáló üzletágának divízióvezetője.