Az ABB lett Formula-E bajnokság névadója

Márkák

Az ABB névszponzorként támogatja a világon az elsőszámú, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elektromos autók számára kiírt versenysorozatát.

A 2014 szeptemberében, Pekingben megtartott első verseny óta a Formula-E az elektromos hajtású autók elsőszámú nemzetközi bajnokságának számít. Az elektromos autók járműsportjának következő fejlesztési fázisában, az innovatív technológiák terén globális vezető ABB világszerte jól csengő nevével, illetve az innovációs és technológiai vezető szerepével járul hozzá a versenysorozat sikeréhez, amelyet a jövőben „ABB FIA Formula-E Bajnokság” néven rendeznek meg.

Az ABB egyedülálló szaktudással bír a villamos rendszerek fejlesztésében, s vezető szerepet játszik az elektromos járművek töltési megoldásainak fejlesztése és szállítása terén. A társaság az e-járművekhez rendszeresített villámtöltő állomások legnagyobb kiépített bázisával, közel 6000 töltővel rendelkezik világszerte, épp ezért ideális ipari partnernek számít a Formula-E számára.

Maga a Formula-E versenysorozat megfelelő alapot nyújt az e-mobilitás szempontjából fontos elektromos rendszerszerek és digitalizálási technológiák fejlesztéséhez és teszteléséhez.

„Izgatottan várjuk, hogy a Formula-E-vel kötött partneri megállapodás keretében megkezdjük a közös munkát, és együtt alakíthassuk az e-mobilitás jövőjét” – nyilatkozta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. Alejandro Agag, a Formula-E alapítója és vezérigazgatója szerint nagy megtiszteltetés számomukra, hogy az elektromos és a digitális technológiák terén kiemelkedő szaktudással és tapasztalattal rendelkező ABB-t a Formula-E névszponzora lett.

Az ABB, amely 2010-ben vetette meg lábát az elektromos járművekhez rendszeresített töltési megoldások piacán, napjainkban már több mint 6000 villámtöltőből álló globális kiépített bázissal büszkélkedhet.

Az ABB FIA Formula-E bajnokság a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA)l elektromos autók számára szervezett, utcai pályákon rendezett versenysorozata, amelyben együléses e-autók részvételével bonyolítanak. A versenyeket öt kontinens 11 városában rendezik, köztük New Yorkban, Hongkongban, Párizsban és Zürichben. A negyedik versenysorozatban 10 csapat és 20 pilóta áll rajthoz január 13-án Marrákesben. A 2018. évi versenysorozat júliusig tart majd.

SOCIAL MEDIA