A Mars Wrigley a mentatermelőket támogatja

Inspiráció

A világ mentatermelésének 80 százalékát 700.000 indiai farmer adja. A Wrigley és az Orbit gyártója az ő profitjukat és az időjárás-tűrésüket növelné.

A menta, és az abból készült olaj világpiaca 700 millió dolláros, de a termelők többnyire igen kicsi területeken, elavult technológiával gazdálkodnak. A termékei 65 százalékában mentát is használó Mars Wrigley Confectionery az Agribusiness Systems International nonprofit szervezettel együttműködve hozta létre a Shubh Mint programot az indiai mentatermesztés hosszú távú életképességének biztosítására. A program a nagyobb ívű AdvanceMint kezdeményezés részeként 2021-ig 20.000 kisbirtokosnak segítene a profit megduplázásában, a talaj termőképességének megőrzésében és a vízfelhasználás 30 százalékos csökkentésében. Az oktatáson túl hozzáférést biztosítanak mezőgazdasági alapanyagokhoz is, emellett külön figyelmet szentelnek a fiatalok és a nők helyzetbe hozására is.

Tavaly 2645 farmer már részt vett a programban, az ő jövedelmük átlagosan 68 százalékkal növekedett, míg a költségeik 23 százalékkal csökkentek. Emellett 150 önsegélyező és 50 női gazdálkodó csoport is megalakult, 600 mentatermelő faluban pedig alapfokú oktatást nyújtottak a gyerekeknek.

A programot a Wrigley Company Foundation, a Callisons és a Sharp Mint Limitedtámogatja, együttműködő partnere az ASI, a Pratham és a READ India, valamint az IFF.

(Forrás: Sustainable Brands, fotó: ASI)