Szervezeti és vezetőségi változások az LG-nél

Márkák

Az LG Electronics új vezetőket nevez ki a mobilkommunikációs üzletág, a technológiai központ és a globális marketingközpont élére, valamint új B2B vállalatot hoz létre.

A legfontosabb változások közé tartoznak a következők:

Az LG mobilkommunikációs üzletágának elnöke és ügyvezető igazgatója Hwang Jeong-hwanlett, míg a jelenlegi igazgató, Juno Cho új pozíciót kap az LG anyavállalatán belül. Mr. Hwang jelentős tapasztalattal rendelkezik a kutatás-fejlesztés terén, 2009-ben aktívan részt vett az LG első okostelefonjainak fejlesztésében, mint a technológiai vezető alá tartozó multimédia-kutatás-fejlesztési laboratórium vezetője.

Dr. Park Il-pyungot, az LG szoftverközpontjának igazgatóját technológiai vezetővé léptették elő, míg a jelenleg a pozíciót betöltő Dr. Skott Ahn új feladatkört kap az anyavállalaton belül. Mielőtt csatlakozott az LG-hez, Dr. Park a Harman International technológiai vezetője volt, és a Samsung technológiai intézetének intelligens számítógép-laboratóriumát vezette. Dr. Park számítástechnikai területen szerezte doktoriját a Columbia Egyetemen, és számos szabadalmat tudhat magáénak.

Han Chang-hee, aki eddig a termékek marketingkommunikációjáért felelős alelnök volt, a globális marketingközpont fejeként ezentúl az LG nemzetközi marketingtevékenységét irányítja. Brian Na, aki az utóbbi két évben az LG globális marketingtevékenységét koordinálta, az LG nyugat-európai operációját felügyelő elnökként folytatja munkáját.

Hogy tovább erősödjön a kereskedelmi területen, az LG új B2B vállalatot hoz létre, amely az üzleti értékesítésre szánt termékek összes aspektusát felöleli majd – az energetikai megoldásoktól az információs kijelzőkön át a vertikális technológiákig. Az újonnan alapított vállalat élére Kwon Soon-hwang került, aki korábban az LG kereskedelmi üzletágának elnöke és indiai tevékenységének vezetője volt.

Az LG új, konvergens üzletfejlesztési központjának feladata lesz, hogy koordinálja azokat az egész vállalatot érintő kezdeményezéseket, melyek a mesterséges intelligencia, IoT megoldások és az eszközök közötti kommunikáció területéhez kapcsolódnak.

A kinevezések 2017. december 1-től, az előléptetések 2018. január 1-től lépnek érvénybe.

SOCIAL MEDIA