Mercedes-design Magyarországon

Márkák

A Mercedes-Benz Design Napon Gorden Wagener, a Daimler AG vezető formatervezője mutatta be Magyarországon először a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet koncepcióautót.

A hazai Mercedes-Benz Fashion Weeket megelőző Mercedes-Benz Design Napot a prémiummárka vezető tervezője, Gorden Wagener nyitotta meg. Az Iparművészeti Múzeumban megrendezett rendhagyó sajtótájékoztatón a vezető formatervező betekintést nyújtott a Mercedes-Benz formatervének jelenébe, valamint jövőbe mutató dizájnstratégiájába. Mindezek mellett a designer Magyarországon is bemutatta a nagyközönségnek a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet tanulmányautót. Az 5,7 méter hosszú járművet először tekinthette meg a magyar közönség a Design Nap során, ahol a résztvevők testközelből is szemügyre vehették a teljes mértékben elektromos hajtású modellt. Az egyedi autó mintegy 750 lóerő teljesítmény leadására képes, és mindössze 4 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez. A különleges elektromos töltési teljesítménynek köszönhetően pedig 5 perc alatt 100 kilométer megtételére képes töltést vehet fel az akkucsomag.

A modellben a belső fapadlót alumíniumbetétek díszítik, a klasszikus, vintázs hangulatot idéző formák mellett pedig a jármű belsejében a legmodernebb infotainment rendszerek kaptak helyet. A hagyományos értelemben vett nyomógombok helyett érintéssel, vagy akár hangutasítással is kommunikálhatunk az autóval.

A márka stratégiájában nem csupán a folyamatos fejlesztések, hanem a hosszútávú és inspiráló együttműködések, valamint a fiatal tehetségek támogatása is jelentős szerepet játszik. A Mercedes-Benz és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem immár 15 éve erősíti egymás munkáját. A jubileum apropóján a Design Napon Gorden Wagener személyre szabott konzultációt tartott a MOME Járműtervezési szakirány hallgatóinak.

SOCIAL MEDIA