Robotok készítik az adidas új cipőjét

Hírek

Az adidas bemutatta első olyan projektjét, amit a szinte teljesen automatizált ansbachi Speedfactory gyárban készítenek. Az AM4 termékeket kifejezetten egy-egy város futóira szabják.

Speedfactory üzem nem csupán a gyártásban, de a viselők egyedi igényeinek felmérésében is fontos szerepet kapott. Az itt gyártott AM4 széria első termékét, az adidas Made For London-t kifejezetten a londoni futók igényei szerint alakították ki. A brit fővárost követően további metropoliszok – Párizs, Los Angeles, New York, Tokió és Sanghaj – sportolói gazdagodhatnak majd a helyi futók egyéni szükségletei mentén tervezett futócipővel.

Az új termék koncepciójának kialakításakor az adidas tervezőmérnökei számos fogyasztói igényt szem előtt tartottak, ennek köszönhetően az AM4 széria darabjai már egy könnyebb, stabilabb és fenntarthatóbb futócipőként kerülhetnek a polcokra. Az adidas elképzelései szerint a Speedfactory által képviselt fejlesztési folyamat a jövő gyártásának alappillére: az új termék tervezése során a sportolók egyéni igényeire fókuszáló, testre szabható, funkcionális designt vettek alapul, amely nagyban hozzájárul a viselők igényeinek maximális kielégítéséhez. Az AM4 projekt konstans béta üzemmódban lesz, így a viselők folyamatosan jelezhetik igényeiket a következő fejlesztésekre.

„A Speedfactory történet nem csupán egyetlen termékről szól. Gyorsaság, pontosság és rugalmasság jellemzi. A Speedfactory lehetővé teszi számunkra, hogy olyan termékmegoldásokat vezessünk be, amelyeket a sportolók egyéni igényei szerint alakítunk ki” – nyilatkozta az új termék bevezetése kapcsán Paul Gaudio, az adidas kreatív igazgatója.

Az AM4LND modell tervezésesébe az adidas designerei szorosan bevontak helyi sportolókat is annak érdekében, hogy a londoni futók minden felmerülő igényét kielégítsék, és minden problémára megoldást találjanak. A márka a jövőbeli helyszíneken is alkalmazni fogja ezt a tervezési folyamatot, így a különböző városok futói mindig az adott terep specifikumai szerint kialakított lábbelikben sportolhatnak majd.

„Az AM4 a sportcipőgyártás jövője, melynek köszönhetően gyorsan, precízen és személyre szabottan készíthetünk termékeket” – hangsúlyozta Végső Péter, az adidas hazai brand activation managere.

A németországi Ansbachban működő üzem mellett hamarosan az egyesült államokbeli Atlantában létesített Speedfactoryban is megkezdődik a gyártás, így a jövőben az AM4 lábbelik két helyszínen készülnek majd.

SOCIAL MEDIA