Hosszú távon a véleményvezérekkel

Piac

A Johnson & Johnson és egyéb gyártók egyre inkább hosszútávú együttműködésben gondolkodnak az influencerekkel.

A Johnson & Johnson és egyéb gyártók egyre inkább hosszútávú együttműködésben gondolkodnak az influencerekkel.

A hagyományos véleményvezér-együttműködések inkább az egyszeri tranzakciókra korlátozódtak, viszont ez a márkabiztonsággal és az átláthatósággal kapcsolatban is problémákat okozhatott.

A Johnson & Johnson Band Aid elsősegély-márkája három éve dolgozik Joy Cho életstílus-bloggerrel, aki nem csupán 382.000 követőjéhez juttatja el a márka üzeneteit, de közös termékeket is terveztek. A J&J értékelése szerint ez a megközelítés jobb minőségű tartalmakat és magasabb fogyasztói bevonódást eredményezett, ezért a sikeren felbuzdulva más márkáikra is kiterjesztik a modellt – írja az Adweek.

Az Egyesült Királyságban a Purdey’s gyümölcsital Idris Elbával kötött hároméves megállapodást. Ennek keretében a színész anyagilag is érdekelt a márka növekedésében. (A leadképen a színész főszereplésével készült #ThriveOn film részlete látható.)

„Az együttműködés kulcsfontosságú. Míg a márkáknak el kell fogadniuk, hogy feladják a kontroll egy részét annak érdekében, hogy a véleményvezér stílusa is érvényesülhessen, a valódi együttműködések hosszú távú partnerségeket eredményezhetnek” – mondja Jessica Clifton, az Edelman stratégiai vezetője.

A stabil partnerségek további előnye a valódi hatáson és a márka biztonságán felül, hogy a reklámtörvények előírásai is jobban érvényesülnek – ezt pedig egyre több ország versenyhatósága kezdi komolyan vizsgálni.

(Forrás: Warc)

SOCIAL MEDIA