Áruházlánc a magyar borkultúráért

Márkák

Szeptember 7-10. között immáron 26. alkalommal rendezik meg a budai Várban a Budapest Borfesztivált. A rendezvény főtámogatója idén is a Spar Magyarország, akik üzletpolitikájukban és kommunikációs eszközeikkel is előmozdítják a magyar borkultúra ügyét.

Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy feladatuk megtalálni azokat a termékeket, amelyekhez a fogyasztók érzelmileg kapcsolódni tudnak, és ez a pozitív megítélés kihat az áruházra is. Erre kiváló lehetőséget kínál a Borfesztivál. A Spar kínálatában 80 hazai pincészet 500 féle borát kínálják, a termelők felétől közvetlenül szerzik be a tételeket. Az elmúlt 2 évben 4 új termelővel bővült a partneri körük. Éves szinten 71 ezer hektoliter (9,5 millió palack) bort forgalmaznak; 2016-ban ráadásul 100 ezerrel növelni tudták az értékesített palackok számát. Megfigyeléseik szerint a minőségi borok, illetve a rosék és a fehérborok forgalma emelkedik, míg a vörösborok kissé hátrébb szorultak. A Spar Válogatás borcsalád a termelői és kereskedelmi márka ötvözete: külön név és címke alatt, Spar Válogatás logóval kerülnek a polcra ezek a tételek, melyek esetében az ízt és az árpontot is a termelővel közösen alakítják ki.

A Spar emellett kommunikációs eszközeivel is segíti a magyar borkultúra fejlődését: minden év szeptemberében kiadják a Borvilág magazint, a Borfesztivált print, online, közterületi és instore felületeken kommunikálják, a vásárlóiknak pedig 10.000 forintos kosárérték felett 50 százalékos kupont adnak a belépőre. Idén két online játékkal is jelentkeztek: augusztus 17. és szeptember 6. között a „Borfesztivál szüretelő” játék felhasználói saját címkés bort nyerhetnek, ezt követően, szeptember 27-ig pedig a Bormustra játékban lehet borhétvégéket nyerni az áruház partnereinél.

A Borfesztiválon a Spar exkluzív standdal jelenik meg, ahol a kóstolások mellett előadást tart Feind Péter, Kamocsay Ákos, Koch Csaba, Bock József, Bodri István, Juhász Ádám ésMészáros Péter is.

Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivál alapítója elmondta, hogy a fesztivált idén is a továbbfejlődés jegyében rendezik meg. Erősödik a kulturális kínálat, a fesztiválszínpad mellett három kisebb színpadon is zajlanak majd az események.

Szintén újdonság, hogy – hagyományteremtő szándékkal – idén gourmet kóstolópohár is beszerezhető. A 2017 példányban limitált kristálykehelyhez kizárólag elővételben lehet hozzájutni.

Az idei Budapest Borfesztivál díszvendége a világ hetedik legnagyobb bortermelője és ötödik legnagyobb exportőre, Chile lesz. A dél-amerikai ország 6 borrégiójában és 25 borvidékén 74 szőlőfajtát termelnek. Az egyedülálló klíma miatt kevés betegséggel kell számolniuk, a termelés körülményei ideálisak. Budapesten 8 pincészet több mint 40 bora mutatkozik majd be, az alapboroktól a csúcskategóriáig.

További részletek és elővételes jegyvásárlási lehetőség a Budapest Borfesztivál honlapján.

(Fotó: Szigetváry Zsolt)

SOCIAL MEDIA