A Fiat Chrysler betársul az önvezetőautó-konzorciumba

Piac

A BMW-csoport, az Intel és a Mobileye által tavaly alapított szövetséghez első autógyártó partnerként csatlakozik a Fiat Chrysler Automobiles.

A BMW-csoport, az Intel és a Mobileye által tavaly alapított szövetséghez első autógyártó partnerként csatlakozik a Fiat Chrysler Automobiles.

A BMW-csoport, az Intel és a Mobileye 2016 júliusában jelentette be, hogy szövetségre lépnek azzal a céllal, hogy 2021-re teljesen önvezető (4-5-ös szintű) járműveket dobjanak piacra. A közösen létrehozott technológiai platformjaikhoz több autógyártó is csatlakozhat. A csoport várhatóan atrtani tudja a tervet, melynek értelmében 2017 év végéig 40 tesztjárművet indítanak útnak. Emellett egy 100 darabos, 4. szintű önvezető járművekből álló flotta kialakítását is tervezik, hogy azok együttműködéséből is adatokat nyerhessenek.

A fejlesztési partnerség célja, hogy a résztvevők kihasználhassák egymás erősségeit és erőforrásait a technológiai fejlesztés hatékonyságának növelése és a piacra dobás időigényének csökkentése érdekében. Az FCA a mérnöki tudás és műszaki erőforrások mellett magas értékesítési darabszámmal, széles földrajzi lefedettséggel és az észak-amerikai piacon szerzett tapasztalataival járul hozzá a szövetség munkájához.

„Ha előrehaladást szeretnénk elérni az önvezető technológiában, életbevágó, hogy az autógyártók, a technológiafejlesztők és a beszállítók partnerségre lépjenek. Az együttműködés keretei között az FCA közvetlenül részesedhet a szinergiákból és a méretgazdaságossági előnyökből, amelyeket a közös vízió és célok mentén társuló cégek hoznak létre” – mondta Sergio Marchionne, az FCA vezérigazgatója.

SOCIAL MEDIA