Önállósodik a Sarkcsillag

Márkák

Polestar márkanév alatt nagy teljesítményű elektromos autók fejlesztésébe kezd a Volvo Cars.

Polestar eredetileg a Volvo modellek versenytapasztalatok alapján történő tuningolására szakosodott cég volt, amelyet az autógyártó 2015-ben vásárolt meg. A Volvo szervezeti átalakulásának újabb lépéseként bejelentették, hogy a Polestar önálló márkaként folytatja működését, mégpedig a nagy teljesítményű elektromos meghajtású autók piacán.

Polestar announces new management team to develop electrified performance brand for Volvo Cars
A Polestar vezérigazgatója Thomas Ingenlath lett (a leadképen), aki a Volvo designért felelős senior alelnökeként komoly részt vállalt a márka formai megújulásában. A Polestar ügyvezetője Jonathan Goodman, a Volvo korábbi vállalati kommunikációs vezetője lesz, aki már negyedszázados kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik az autóiparban.

Håkan Samuelsson, a Volvo elnök-vezérigazgatója elmondta, a kinevezés jelzi, hogy a Volvo-csoport elkötelezett egy valóban különálló és jól megkülönböztethető márka létrehozása iránt. „A Polestar hiteles kihívó lesz a nagy teljesítményű, elektromos hajtású autók növekvő nemzetközi piacán. A Polestarral valamennyi piaci szegmensben képesek leszünk elektromos autókat kínálni a világ legigényesebb, progresszív vezetőinek” – ígéri. A termékekről és a piaci tervekről további részleteket őszre ígérnek.

SOCIAL MEDIA