A strandról a világhírnév felé

Inspiráció

A nyári időszakban nem csak a hűsölni vágyók, de a microstock iparág is kiköltözik a tengerpartra. Minden egyes nyári hangulatot visszaidéző microstock fotó létrejötte lehetőséget kínál a nyári életstílushoz illeszkedő márkák és termékek számára, hogy a világ bármelyik pontján megismerhessék őket a felhasználók.

Javában tombol a nyár, és a kánikula idején az emberek legszívesebben vízparton töltik a szabadidejüket. Ebben az időszakban a jól működő márkák, és a különböző tartalomszolgáltatók is nyári köntösbe öltöztetik magukat: nyári témájú reklámokkal igyekeznek megnyerni közönségüket, miközben nyárra vonatkozó tartalmakat osztanak meg és egészében véve, az időszaknak megfelelő „nyári” kommunikációt folytatnak.

Ezt a tendenciát a microstock iparág is követi. Ilyenkor megsokszorozódnak a nyár témájú, a tengerparton készített képek letöltései, hiszen a különböző szerkesztők és a reklámokat tervező grafikusok a világ minden tájáról ezeket a képeket használva illusztrálják munkáikat. A világelső microstock fotós, Andrea Piacquadio is követi munkájával ezt a trendet. „Ilyenkor a legjellemzőbb képek a nyaralásról, a pihenésről és az ezer színben pompázó természetről szólnak, ezért ebben az időszakban többnyire én is ilyen képeket készítek. A nyári, fürdőruházatot – bikiniket, napszemüveget -, vagy éppen az FMCG termékeket forgalmazó cégek számára a nyári témájú microstock képek kiváló megjelenési lehetőségek. Ezek a termékek ugyanis tökéletesen illeszkednek az életérzéseket tükröző képekbe, így az évszak hangulatát visszaadó képen megjelenve lehetősége van egy márkának a világ bármelyik pontján feltűnni” – mondta el Andrea. A fotós szerint az ő képein megjelenve a márkák egy egyedi, és különleges kontextusba kerülnek, és így kiemelkednek a kiélezett versenyből.

Természetesen egy sikeres képnek is megvannak a maga titkai. „Az eddigi legnépszerűbb nyári témájú képem egy fokvárosi tengerparton fekvő lányt ábrázol. A koncepció érdekessége az volt, hogy először csak a háttérről csináltam képet, a hölgyről pedig a stúdióban készítettem fotókat, majd utólag illesztettem rá őt a képre. A kép sikere arra is bizonyíték, hogy határtalan lehetőségeket tartalmaz a digitális fotózás azok számára, akik tényleg értenek hozzá” – árulta el Andrea. A fotós kulisszatitkaiba beavatva megvallotta, hogy az sem mindegy, milyen időszakban, és milyen háttérrel dolgoznak egy-egy kép elkészítésénél. Azok számára, akik a jelenlegi trendeket kívánják követni, a profi fotós azt javasolja, hogy képeiket mindig természetes fénynél készítsék el, ha tehetik naplemente idején, ugyanis akkor a legjobbak a fényviszonyok.