Húszdolláros telefonok a Nokiától

Márkák

A HMD Global az új Nokia 105 és 130 készülékekkel a középkategóriás mobiltelefonok piacát célozza.

A világ több mint 1,3 milliárd mobiltelefon-felhasználójának, – melybe számos ázsiai és afrikai ország piaca is beletartozik – a megbízhatóság és a kiváló minőség kiemelten fontos tulajdonságok.

,,Annak ellenére, hogy a világon több mint 4 milliárd ember kénytelen nélkülözni az internet társadalmi és gazdasági előnyeit, a hangi és a képi tartalmakkal részesei lehetnek a telefonok nyújtotta felhasználói élményeknek”- mondta el a HMD Global vállalat képviselője. ,,2016-ban több mint 400 millió középkategóriás telefont adtak el világszerte10, ezért nem becsülhetjük le az összetartozás érzésének előnyeit, így elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy ezt az élményt mindenki számára elérhetővé tegyük.”

A két új modell modell 1,8” méretű színes kijelzővel, praktikus LED világítással, illetve sima, a kézbe tökéletesen illeszkedő formavilággal rendelkezik, három különböző színben, és egy, illetve két SIM-kártyás kialakítással lesz elérhető. LED lámpájuk a bekapcsoló gomb kétszeri megnyomásával azonnal működésbe lép.

A világszerte több mint 200 millió példányban eladott Nokia 105 készülék új változatát akár 15 órás beszélgetési és akár egy hónapos készenléti idő jellemzi, akár 500 szöveges üzenetet és 2000 névjegyet képes tárolni, emellett beépített FM rádióval és microUSB 2.0 kábellel rendelkezik. Az egy SIM kártyás telefonok kiskereskedelmi ára várhatóan 14,5 dollár, míg a két SIM kártyával rendelkező készülékek ára várhatóan 15 dollár lesz adók és támogatások nélkül; a Nokia 105 modellek matt kivitelben, kék, fehér és fekete változatokban lesznek elérhetők a piacon.

Nokia 130

Nokia 130 akár 44 órás FM rádiós lejátszási idővel és több ezer zeneszám tárolására alkalmas 32 GB-os MicroSD kártyával bír, de egy töltéssel akár 11,5 órányi videotartalmat is képes lejátszani. Beépített kamerájával minőségi képek és videók készíthetők, az adatok pedig Bluetooth-csatlakozóval megoszthatók más telefonokkal. A piros és szürke színben, valamint feketében elérhető Nokia 130 készülék kiskereskedelmi ára várhatóan 21,5 dollár lesz.

SOCIAL MEDIA