Az LG két „Best of the best” díjat is nyert a Red Dot-on

Márkák

Az LG SIGNATURE OLED TV W és a Smart InstaView hűtőszekrény is elnyerte a legjobbaknak járó design-elismerést.

Az idei Red Dot Design Awards egyik nagy nyertese az LG Electronics volt: a vállalat összesen 20 Red Dot díjat, köztük két „Best of the Best” („A legjobbak legjobbja”) elismerést kapott. A Best of the Best díjakat az LG SIGNATURE OLED TV W és a Smart InstaViewhűtőszekrény nyerte el az innovatív technológiáért és az új értéket teremtő dizájnmegoldásokért. A Red Dotot a világ három legbefolyásosabb formatervezési bizottsága között tartják számon az iF Design Awards és az IDEA (International Design Excellence Awards) mellett.

Az LG SIGNATURE OLED TV W Picture-on-Wall (kép a falon) kialakításával falra szerelve is csupán 4 mm vastag, így kialakításával azt az érzést kelti, mintha a készülék a levegőben lebegne. A készülék nemrégiben a 2017-es iF Design Award elismerést is elnyerte.

Az LG InstaView Door-in-Door™ hűtőszekrényt a Red Dot az interaktív technológia és a gyönyörű kialakítás sikeres párosításáért ismerte el. A fridzsiderbe az ajtó kinyitása nélkül is belenézhetünk, hiszen a készülék 29 colos LCD érintőképernyője két koppintásra átlátszóvá válik. A Smart Tag menüvel matricákat és címkéket helyezhetünk el a kijelzőn, hogy lássuk, milyen termékek vannak éppen a fridzsiderben. A Smart Taggel a termékek szavatossági idejét is feljegyezhetjük, hogy a hűtő emlékeztetni tudjon minket, ha közeledik az ételek lejárati dátuma.

Az egyébb díjazott termékek között található például az LG SIGNATURE OLED TV, a Gramlaptop, a V20 okostelefon, az LG Watch Style és Sport okosóra, a vezeték nélküli TONEfejhallgató, valamint az idei Minibeam projektor.

„A Red Dot díjait komoly megbecsülés övezi, ezért a tőlük kapott elismerések mindenképpen megerősítenek bennünket abban, hogy a dizájn területén piacvezető vállalatként jó úton járunk” — mondta Noh Chang-ho, az LG Electronics alelnöke és dizájnért felelős vállalati vezetője. „A továbbiakban is olyan termékeket szeretnénk fejleszteni, melyek kiszélesítik a dizájn és a technológia határait, formálják a fogyasztói ízlést és az esztétikai látásmódban új igazodási pontokat jelentenek.”

Az LG Electronics több LG vállalat, többek között az LG Display és az LG Hausys mellett vesz részt a Milánói Design Héten április 4. és 9. között, hogy kihangsúlyozza a formatervezés fontosságát a mindennapokban a fogyasztók számára.

SOCIAL MEDIA