Magyar design-nagykövetet választott a Mercedes-Benz

Márkák

A Mercedes-Benz nemzetközi szinten több mint 20 éve, míg Magyarországon 2015 óta támogatja aktívan a divatipart.

Mercedes-Benz globális stratégiájának részét képezi a divatszponzoráció. A márka 1995 óta adja nevét divathetekhez, 22 évvel ezelőtt elsőként az ausztrál divathéten vett részt névadó szponzorként, jelenleg pedig 40 ország 50 platformján lát el divatszponzorációs tevékenységet – köztük Magyarországon is.

Az idei évben a márka hazai képviselete bejelentette, hogy részt vesz a nemzetközi Designer Exchange Programban, melynek célja a helyi márkák számára nemzetközi bemutatkozási lehetőség nyújtása a világ jelentősebb Mercedes-Benz divathetein. A program keretében a kiválasztott tervező a soron következő külföldi Mercedes-Benz Fashion Weeken mutathatja be kollekcióját.

Mindezek mellett a Mercedes-Benz márkanagykövet programjának égisze alatt az idei évtől a design kategória is elindult. Ennek keretében a Mercedes-Benz nagyköveti szerepét félévente egy-egy magyar tervező fogja betölteni, aki ezáltal a Designer Exchange Program résztvevője is, és aki számára a márka egy hazai gyártású Mercedes-Benz CLA modellt biztosít munkájának gördülékenyebbé tételéhez. Az április 1-jén megrendezett Mercedes-Benz Fashion Weeken elsőként Áron Esztert, az ÁERON tervezőjét és alapítóját (a képen) jelentette be a márka, aki a következő fél évben design nagykövetként a Mercedes-Benz támogatását élvezi.

„Kreativitás, elegancia, jövőbe mutató dizájn és technológiai úttörő szerep: mind olyan párhuzamok, melyek a Mercedes-Benz és a divat formálói esetében is megtalálhatók, és magának vallja Áron Eszter és ezzel együtt az ÁERON márka is. Biztos vagyok benne, hogy mindkét brand hitelesen tudja majd képviselni az elkövetkező fél évben mindezeket, a Designer Exchange Program pedig hozzásegíti a tervezőt, hogy kollekcióit a nemzetközi divatvilág egyre szélesebb körben ismerje meg” – mondta el Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. marketing és PR vezetője.

SOCIAL MEDIA