Új szállodák nyílnak Budapesten

Márkák

A Marriott-hoz tartozó W Hotels és a Hilton Garden Inn is megjelenik a fővárosban.

Marriott International, Inc.-hez tartozó W Hotels Worldwide a luxemburgi Constellation Hotels Holding Ltd.-hez tartozó QPR Properties Kft.-vel állapodott meg arról, hogy az Andrássy úton, a Dreschler palotában (az egykori Balettintézet épületében) 2020-ban W Budapest néven 162 szobás szállodát nyit.

„Budapest a kreatív közösségek virágzása és a gazdasági növekedés ötvözésével olyan központi helyet vívott ki magának az európai turizmusban, amely tökéletesen illeszkedik a W Hotels innovatív szemléletéhez” – indokolta a döntést Anthony Ingham, a szállodalánc globális márkaigazgatója.

A hotelben helyet kap egy „Extreme WOW” elnöki lakosztály, a nem szállóvendégek számára is nyitott étterem és bár is, valamint a W Living Room névre keresztelt lobby, ahol „láthatóak lesznek” a vendégek. Emellett három konferenciaterem, spa és fitneszközpont is a vendégek rendelkezésére áll, akiknek igényeit a Whatever/Whenever szolgáltatási filozófia szellemében elégítik majd ki.

A merész stílusú luxusszállóiról ismert W Hotelsnek jelenleg 50 szállodája van (ebből 7 Európában: Isztambulban, Barcelonában, Szentpéterváron, Londonban, Párizsban, Verbier-ben és Amszterdamban), a cél pedig 75 egység 2020-ig.

Egy másik nemzetközi lánc is nyitást tervez Budapesten: a Hilton szállodavállalattal kötött franchise-megállapodás keretében nyitja meg Hilton Garden Inn Budapest City Centrenéven a lánc első szállodáját az országban az Accent Hotel Management. A fővárosban egyedülálló elhelyezkedést kínáló 214 szobás hotel a Hilton harmadik szállodai egysége lesz Budapesten – Travelo információi szerint a Lázár utcában.