Az Alibaba a NOB partnere

Piac

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az Alibaba-csoport 2028-ig tartó megállapodást írt alá.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az Alibaba-csoport 2028-ig tartó megállapodást írt alá, melynek értelmében a kínai cég a rendezvények e-kereskedelmi és felhőszolgáltatási partnere lesz.

A partnerséget a davosi Világgazdasági Fórumon jelentette be Thomas Bach, a NOB elnöke, Jack Ma, az Alibaba alapító elnöke és az Alibaba-csoport vezérigazgatója, Daniel Zhang.

„Az új, digitális világban az Alibaba egyedi helyzetéből fakadóan segítheti az Agenda 2020-ban lefektetett célok megvalósítását, amely pozitív irányban befolyásolja az olimpiai mozgalom jövőjét. Ez egy korszakalkotó, innovatív szövetség, amely segít az olimpiai játékok szervezését hatékonyabbá tenni, egyben támogatja a digitális megoldások, mint például az Olympic Channel globális fejlesztését” – mondta Bach.

„Az Alibaba és a NOB partnersége a közösen vallott értékek, valamint a világ összekapcsolásának és az emberek élete gazdagításának közös célja alapján áll” – tette hozzá Ma.

A megállapodás keretében – melynek pénzügyi vonatkozásait nem hozták nyilvánosságra – az Alibaba a következőkkel járul hozzá az olimpiai mozgalomhoz:

  • világszínvonalú felhő-infrastruktúra és felhőszolgáltatások, köztük big data elemzési eszközök biztosítása az olimpiai játékok hatékonyabb lebonyolításáért
  • egy nemzetközi e-kereskedelmi piactér kialakítása az Olimpia érdekeltjei számára, amelyen az érdeklődők a hivatalos partnerek által gyártott licenctermékekhez és sportfelszerelésekhez juthatnak hozzá
  • az Alibaba digitális médiatechnológiáinak és ismereteinek hasznosítása az Olympic Channel kínai közönségre szabása érdekében

„A márkánkat is erősítő, történelmi megállapodás keretében arra használjuk majd a fiatal célközönség elérésében szerzett tapasztalatainkat, hogy minél több fiatalt összekapcsoljunk az olimpiai mozgalommal” – ismertette céljaikat Zhang.

Az Alibaba az első cég, amely 2028-ig tartó hosszú távú, illetve a 2022-es pekingi Téli Olimpiára is vonatkozó megállapodást kötött a NOB-bal. A partnerség a 2018-as phjongcshangi és 2022-es pekingi téli, valamint a 2020-as tokiói nyári, valamint a még nem kiválasztott helyszínen megrendezett 2024-es és 2028-as nyári és 2022-es téli Olimpiát öleli fel.

SOCIAL MEDIA