Az E.ON Hungária az Év Felelős Foglalkoztatója

Inspiráció

November 24-én osztották ki az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a HR portál szervezésében megvalósuló Év Felelős Foglalkoztatója 2016 pályázat díjait.

A vándordíjat, melyet idén adtak át először, azzal a céllal hozták létre, hogy arra ösztönözzék a hazai vállalkozásokat, szervezeteket, helyezzenek kiemelt hangsúlyt a felelős foglalkoztatásra. Az elismerés egyedülálló lehetőséget biztosít arra is, hogy a jó gyakorlatok megismerhetővé válhassanak, és újabb szervezeteket ösztönözzenek ezek átvételére, alkalmazására.

Az elismerést a mikro- és kisvállalkozások kategóriában a ForArea Gazdaságfejlesztő Kft., közép- és nagyvállalkozások kategóriában az E.ON Hungária Zrt., a közszféra szervezetei közül pedig a Heves Megyei Kormányhivatal nyerte el pályázatával. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakképzési különdíjat ajánlott fel, amelynek a nyertese a Nestlé Hungária Kft. lett.

Az E.ON Hungária vállalatcsoport stratégiájában alapvető szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás és a munkavállalók egészségének megőrzése, szellemi- és fizikai jólétének támogatása. A csoportnál, a munkavállalói érdekképviseletekkel együttműködve, hatékony szociális- és jóléti hálót alakítottak ki és tartanak fenn. A munkabér és a béren kívüli juttatások biztosításán túlmenően részt vállalnak kollégáik „jóllétének” megőrzésében a számukra kialakított szociális- és jóléti háló fenntartásával.

Az E.ON közel 5000 főt számláló munkatársi közössége magas színvonalú magán-egészségügyi ellátásban részesül, illetve preventív célú szűrőcsomagot is kínál számukra a vállalatcsoport. Fontos szerepet játszott a vándordíj elnyerésében az a tény is, hogy a vállalat országosan 14 üdülőt tart fenn, amelyekben a munkatársak és hozzátartozóik jelképes áron pihenhetnek. Nagy hangsúlyt fektetnek a betegségből visszatérő kollégák rehabilitációjának támogatására is.

A vállalatcsoport felismerte annak fontosságát is, hogy segítséget nyújtson, ha egy munkatársa és családja valamely okból nehéz helyzetbe kerül. Ezért 2006-ban megalapította a Gondoskodás Egymásért Alapítványt. Az alapítvány célja, hogy támogassa a munkatársakat munkaképességük megőrzésében, a legjobb teljesítményük megtartásában, megváltozott, nehéz élethelyzetük javításán és a tehetségek gondozásán keresztül.

Fontos szerepet kapnak továbbá a közösségi rendezvények, hiszen számos munkakörben – terepen, veszélyes munkavégzés során – fokozottan jelentkezik az egymásra utaltság. Az E.ON, a magyar vízilabda-válogatottak fő támogatójához méltóan, házon belül is elkötelezett a sportolás támogatásában, sportkörök és sportrendezvények, egyéni sportolási lehetőségek biztosításával.

A cégcsoport felelősségvállalásának további alapvető pillére a munkatársak önkéntes programokon való részvételének támogatása. Lokális és nemzetközi önkéntességi kezdeményezésekhez egyaránt csatlakoznak, mind a hagyományos, mint a szakértői önkéntességre teret biztosítanak. Munkatársaik kiemelkedő teljesítményét az E.ON Önkéntességért Díjjal ismerik el.

„A felelős szociális és jóléti gondoskodást munkatársaink igényeire és a valós élethelyzetekre reagálva, minden kollégánk számára elérhető módon valósítjuk meg. Közösen elért eredményeink arra biztatnak minket, hogy folytassuk tovább a munkát, mert hiszünk benne, hogy megéri a befektetett energia. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink szívesen dolgoznak az E.ON nyílt, barátságos légkörű munkakultúrájában” – mondta el a díj kapcsán Dr. Janka Mária, az E.ON Hungária személyzeti és szervezeti igazgatója.

SOCIAL MEDIA