Szelfis azonosítás a Mastercardnál

Márkák

Az Identity Check Mobile alkalmazással biometrikus adatok – ujjlenyomat vagy arckép – alapján is azonosítható a felhasználó.

Az Egyesült Államokban, Kanadában és Hollandiában folytatott teszteket követően október elejétől számos európai országban – köztük hazánkban is – elérhető az az alkalmazás, amely elsősorban az online vásárlásokat hivatott megkönnyíteni. Az Identitiy Check Mobile-t 2017-től globálisan is kiterjesztenék.

A jelenlegi megoldások többségében a felhasználót elirányítják a vásárlási oldalról egy fizetési oldalra, ahol gyakran különböző jelszavakat kell megadnia. Ez, amellett, hogy időigényes, sokszor nehézségek elé állítja a vásárlót. Az új applikációval elegendő a mobil ujjlenyomat-olvasóját használni vagy egy szelfit készíteni magunkról.

Ajay Bhalla, a Mastercard európai vállalati kockázati és biztonsági vezetője szerint folyamatosan azon dolgoznak, hogy az online fizetést a lehető leginkább fennakadásmentessé tegyék, miközben a biztonság terén nem kötnek kompromisszumokat. Ebbe a sorba illeszkedtek az érintésmentes bankkártyák, a mobilfizetés és a viselhető eszközök alkalmazása is. Kutatásokkal is alátámasztották, hogy az európai vásárlók a biometrikus adatok használatát jobban kedvelik a jelszavas megoldásoknál.

Az Identity Check Mobile így működik:

SOCIAL MEDIA