Világszerte megújul az Activia

Márkák

Új arculattal, egységes üzenettel és minden piacot érintő fejlesztéssel erősíti pozícióját és a fogyasztókkal kialakított viszonyát a márka. A globális kommunikáció alapját az InSync-kutatás adta.

A márka eddigi történetének legátfogóbb kutatását végezte nemrég: világszerte több mint 17.000 nőt kérdeztek meg az őket visszatartó problémákról, és kiderült, hogy főként a saját túlzó önkritikájuk áll kiteljesedésük útjában. Bár ez az eredmény a megkérdezett 17 ország válaszadóira szinte egyforma mértékben volt igaz, a magyar nők esetében a legnagyobb az önkritika visszatartó ereje, 97%-uk gondolja így. Az Activia az InSync-kutatás eredményei alapján feladatául tűzte ki, hogy inspirálja a nőket céljaik elérésében, én ennek keretében több éves, globális kampányt indít.

A márka megújulásának részeként mostantól a nők legnagyobb részét érintő önazonosság megtalálása, és a bennünk rejlő lehetőségek kihasználására való inspiráció kerül fókuszba. A nemzetközi Live InSync kampányt minden kommunikációs csatornán támogatja az Activia, a közösségi média, a BTL, az ATL és a PR anyagok is eszerint készülnek már. A relaunch keretén belül teljesen átalakul a termékcsomagolás és az eladáshelyi megjelenés is.

„A nemzetközileg egységesített arculat színe, tipográfiája és üzenete is eltér az eddigiektől, sőt a fejlesztés során a logó is nagymértékben változott” – mondta Gergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, majd hozzátette: „Mostantól a márkamegjelenés is közvetíti az Activia kifinomult, prémium világát, hangsúlyozva, hogy az a Danone szakértelmének legjavát képviseli, a selymes joghurt és a 4 milliárd Bifidus Actiregularis ötvözeteként.”

SOCIAL MEDIA