A Lufthansa felvásárolja a Brussels Airlinest

Márkák

A felügyelőbizottság jóváhagyta a Brussels anyacége, az SN Airholding valamennyi részvényének megvásárlását.

Deutsche Lufthansa AG-nek vételi opciója volt az SN Airholding részvényeinek 55 százalékára, amelyek eddig nem voltak a tulajdonában. A mostani döntés értelmében az év végéig megegyeznének a tranzakció részleteiről és 2017 elején le is zárnák azt. Így teljesen a német cég tulajdonába kerülne a belga nemzeti légitársaság, amely napi 300 járatot közlekedtet Brüsszelből 90 európai és afrikai, valamint 3 észak-amerikai célállomásra.

A tranzakció célja, hogy a Brussels Airlines sajátosságait – köztük az afrikai hálózatot és Brüsszel hub-szerepét – és belga döntési központját valamint márkanevét megtartva jobban ki tudja használni a növekedési lehetőségeit.

A Lufthansa 2009-ben szerzett 45 százalékos tulajdonrészt a társaságot birtokló holdingban, melynek fennmaradó része nagyvállalatok, pénzügyi intézmények és befektetők kezében van, melyek közt megtalálható a Virgin Group, Fortis, ING, Suez, Tractebel, Brussels Airport, la Société Régionale d’Investissements Wallone (SRIW) és a Société Régionale d’Investissements Bruxelloise (SRIB) is.

SOCIAL MEDIA