Visszanyerné pozícióját az Adidas

Márkák

Az amerikai piacon a digitális marketing erősítésével vennék fel a kesztyűt az Under Armourral.

Az Egyesült Államok piacán a Nike-é az egyértelmű vezető hely, míg 2014-ben az Under Armour megelőzte az Adidast és elhódította a második helyet. Abban az évben a német márka cipőértékesítése 30, a sportruházaté pedig 20%-kal esett vissza.

David Greenfield, az Adidas digitális ökoszisztémáért felelős nemzetközi igazgatója szerint a digitális marketingre összpontosítva megfordíthatják a verseny állását. Állítása alátámasztására az NMD almárka közelmúltbeli kampányát hozza fel: 30 másodperces tévéreklám helyett kizárólag a közösségi médiában futott az aktivitás, melynek eredményeképpen órák alatt eladták a cipőket. A hagyományos média kapcsán elmondta: „a televíziónak még mindig van helye, mint ahogy a faxkészüléknek is van helye, és én nem szeretnék faxkészülék-marketingstratégiát készíteni. A digitális a legrelevánsabb csatorna a célközönségünk számára.”

A márka digitális platformjainak potenciálját a We Are Social ügynökségnél dolgozó Dan Moseley is kihangsúlyozta egy londoni szakmai konferencián, amikor arról beszélt, hogy az Adidas Snapchat Sztorijainak megtartó ereje „eszméletlen” volt. „Rendszeresen 0-90%-os eredményeket hoz, sokkal magasabbakat, mint amit valaha elértünk a YouTube-on, ami az elmúlt 18 hónapban a márka legfontosabb csatornája volt.” A siker nagy része a véleményvezéreknek köszönhető: például a rapper Storzmy által a szülinapi partiján használt promóciós filtert a 400 vendég megosztásai nyomán közel 3 millió felhasználó látta.

(Forrás: Warc; a képen Stormzy és David Beckham)

SOCIAL MEDIA