Boehringer Ingelheim – Sanofi megállapodás

Piac

A Sanofi és a Boehringer Ingelheim Gyógyszergyárak megállapodást írtak alá a Boehringer Ingelheim Consumer Heath Care (CHC) üzletág Sanofinak történő átadásáról.

A megállapodás egy olyan üzlet része, amely magába foglalja a Sanofi Animal Health (AH) üzletágának, a Merialnek a Boehringer Ingelheim részére való átadását is. Ez a 2015 decemberében indított tárgyalások sikeres lezárást jelenti. A felek várakozásai szerint az üzletcserét a hatóságok 2016 végére fogják engedélyezni. Addig is mindkét cég független marad.

Az üzletágak átszervezése az egyik legnagyobb méretű ilyen típusú tranzakció a gyógyszerpiacon és egyben a legfontosabb a Boehringer Ingelheim történetében, továbbá jelentős lépést jelent a két különálló portfólió megerősítésére.

A Boehringer Ingelheim CHC üzlete kiegészíti a Sanofi termékeit, márkáit és a földrajzi jelenlétét, továbbá a Boehringer Ingelheim CHC gyógyszerei számára előnyös lesz a még erősebb kereskedelmi támogatás és a szélesebb piaci lefedettség. A Sanofi pedig számos vonzó márkával erősíti tovább a jelenlétét a stratégiai kategóriákban.

SOCIAL MEDIA