Felvásárolták a Waberer’s-t

Márkák

Az eddigi tulajdonostárs Mid Europa Partners a vezérigazgató, Wáberer György részvényeit vásárolta meg. Folytatnák a nemzetközi terjeszkedést.

A közép. és dél-európai befektetésekre fókuszáló Mid Europa Partners tőkealap 2011 óta rendelkezett tulajdonrésszel a régió piacvezető szállítmányozási cégében, melyet most 56,8 százalékról az alapító-ügyvezető Wáberer György részvényeinek megvásárlásával 97,1 százalékra növelt.

Az egyik leggazdagabb magyar üzletemberként ismert Wáberer 35 év után a visszavonulás mellett döntött, a cégben viselt tisztségeiről is lemondott.

A vállalat folytatni tervezi a korábbi évek terjeszkedését. 2010 óta a Waberer’s 2300-ról 3500 járműre bővítette flottáját, 4000-ről 6000-re alkalmazottai számát, éves bevételeit pedig mintegy 60 százalékkal, 520 millió euróra. Értékesítési irodákat nyitott Belgiumban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban.

Nikolaus Bethlen, a Mid Europa budapesti irodájának vezetője szerint a cél a növekedés folytatása és a Waberer’s vezető márkanévvé tétele az európai szállítmányozási piacon. A menedzsment változatlan marad, a vezérigazgatói tisztség várományosa a jelenlegi helyettes, Lajkó Ferenc.

(Fotó: MTI, Kovács Attila)