Terjeszkedik a Dreher Tanksör

Márkák

A márka az új termékvariánsok mellett folyamatosan keresi az elkötelezett partnereket a fogyasztók számára is újszerű élményt adó tanksör forgalmazásához.

„A Dreher Tanksör a legsörebb sör, hiszen a szűrés után nem pasztörizálják, úgy jut el a fogyasztókhoz, ahogy azt a sörfőző mester eredetileg megálmodta. A sörözőkben felállított 500 literes réztankok nem csak látványban páratlanok, hanem a szállítással együtt komoly – teljesen zárt és steril – rendszert alkotva őrzik a friss sör minőségét, gazdag ízvilágát” – emelte ki Csurgó János, a Dreher Sörgyárak Senior POS és műszaki specialistája a Dreher Tanksör megnyitón az Ellátóházban.

A népszerű romkocsmában – csakúgy mint 2 évvel ezelőtt a Stexben, és idén május 12-én a Stiflerben – felállított óriás sörtankokba egyenesen a gyárból érkezik a hőkezelés nélküli, friss Dreher. Bár az legfeljebb mintegy 3 hétig tartható el, de a tapasztalatok szerint ez sosem okoz problémát, hiszen a mintegy 1000 korsónyi mennyiség átlagosan 5-7 nap alatt elfogy a vendéglátóhelyeken, akár 25 %-os növekedést is hozva a sörforgalomban.

A tanksör nem csupán Csehországban és Szlovákiában hagyomány: 25 évvel ezelőttig Magyarországon is gyakori jelenség volt, de a megjelenő újabb technológiák átmenetileg kiszorították. Visszatérése részben a kézműves sörök terjedésére adott válasz is: a fogyasztók keresik a különleges, illetve eredeti ízeket.

Brendan Williams, a Dreher Sörgyárak marketingigazgatója még Londonban dolgozva vezette be a helyi piacra a Pilsner Urquell tanksör-változatát, és ennek sikerén felbuzdulva vágtak bele Magyarországon is a projektbe. A három Dreheres helyen kívül egy helyen Pilsner Urquell (Ankert), egy másik egységben (Akácfa Söröző) pedig Arany Ászokkapható tanksörként. Az elkövetkező években 5-15 vendéglátóhelyen terveznek megjelenni a Dreher Tanksörrel, amelyhez szenvedélyes tulajdonosokra, partnerekre van szükségük, akik elkötelezettek amellett, hogy magas minőségű sört tegyenek a vendégeik elé. Ahol Dreher Tanksör kapható, ott a hagyományos, csapolt Dreher lekerül az itallapról. Az újdonság ára valamivel magasabb lehet a klasszikus változaténál, de ezt a drágább technológia és a jobb fogyasztói élmény is alátámasztja.

A technológia 250 literes mobiltankkal is elérhető, így a Tanksör rendezvényeken is megjelenhet. Az idei Szigetre is ehhez kapcsolódó meglepetéssel készül a sörgyár.

(A képen balról jobbra: Brendan Williams, a Dreher Sörgyárak marketingigazgatója, Szederkényi Zita, a Dreher Sörgyárak szenior vállalati kapcsolatok specialistája és Csurgó János, a Dreher Sörgyárak senior POS és műszaki specialistája)