Olimpiai bajnokokkal indul a Szentkirályi Tehetségprogram

Márkák

Fiatal utánpótlás sportolók támogatására indít programot a Szentkirályi ásványvíz, szakmai együttműködésben a Magyar Olimpiai Bizottsággal.

Szentkirályi Ásványvíz Zrt. májusban induló Szentkirályi Tehetségprogramja négy fiatal kiválóság számára biztosít fejenként maximum egymillió forint értékű támogatást, amelyet a sportolók a program során a fejlődésükhöz, a jobb eredmények eléréséhez nélkülözhetetlen kiadásokra fordíthatnak, legyen az egy költséges sporteszköz, edzőtábor, vagy akár egy verseny nevezési díja. Az idén 120 éves Magyar Olimpiai Bizottság szakmai együttműködésével elindított program célja, hogy a támogatásnak köszönhetően javuló technikai feltételek, edzés- és versenykörülmények révén segítse a fiatal tehetségek profi sportkarrierjének elindulását.

A Tehetségprogramba 14-18 év közötti fiatalok jelentkezhetnek kajak-kenu, torna, vívás és vízilabda sportágakból 2016. augusztus 31-ig a www.szentkiralyitehetsegek.huweboldalon keresztül. A jelentkezők közül a négy olimpiai bajnok – Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozónő, Nagy Tímeakétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó – részvételével felálló kuratórium választ ki sportáganként egy-egy győztest. A fiatal sportolók mentorálásában a nagyközönség is szerepet vállalhat: további egymillió forintot ugyanis a Szentkirályi egy közönségszavazás alapján oszt majd szét a négy fiatal tehetség között. A weboldalon ősszel induló szavazáson bárki leadhatja voksát kedvencére, a fiatal sportolók pedig a beérkezett szavazatok arányának megfelelően részesülnek a díjból.

„A Szentkirályi megalapítása óta elkötelezett támogatója a magyar sportnak; részt vállaltunk már számos hazai és nemzetközi verseny rendezésében, tehetséges sportolók támogatásában. A Szentkirályi Tehetségprogram elindítását az a cél ösztönözte, hogy támogatást nyújtsunk a jövő bajnokainak ahhoz, hogy tovább gyarapíthassák Magyarország eddigi 168 olimpiai aranyérmét. A profi sportolói karrier elindítása nem csak kemény munkát és fegyelmet, de bizony anyagi áldozatokat is igényel. Ebben segítjük a fiatal sporttehetségeket, akiket a programba bevont olimpiai bajnokok személyes példamutatásával is szeretnénk támogatni” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft.-t is birtokló Central European Mineral Water Holding elnöke, a Szentkirályi Tehetségprogram kuratóriumának elnöke.

Magyarország eddigi 168 olimpiai aranyérme előtti tisztelgésül a Szentkirályi tavasztól egyedi kiadású címkével dobja piacra 1,5 és 0,5 literes PET-palackos, valamint a 0,75 és 0,33 literes üveges kiszerelésű termékeit, ősztől pedig a Szentkirályi Tehetségprogramban kiválasztott fiatal sportolók mutatkozhatnak be a címkéken, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az egész ország megismerhesse őket.

(A képen balról jobbra van der Wildt Nikolett, a Central European Mineral Water Holding marketingvezetője; Balogh Levente, a Central European Mineral Water Holding elnöke; Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója; Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó; Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász látható.)

SOCIAL MEDIA