Magyar szakember a McDonald’s „Oscar-díjasai” között

Karrier

A legjobb étteremvezetőknek járó Ray Kroc díj után a McDonald’s bejelentette az idei Presidents’ Award díjazottjait is, melyet a munkatársak legjobb 1%-a nyerhet el.

A vállalati kollégák legjobbjainak járó díj nyerteseinek szűk csapatába idén Papp Zoltán ellátási hálózatért felelős szenior osztályvezetőt választották be.

A díj közel 40 éves történetében Zoltán a hatodik magyar, aki bekerülhetett a McDonald’s elitklubjába. Az 1973-ban alapított Presidents’ Awardot a világ minden táján dolgozó mintegy 11 ezer irodai McDonald’s munkatárs szűk 1 százaléka kaphatja meg, azok, akik az adott évben kiemelkedő teljesítményükkel járulnak hozzá a vállalat sikereihez. A győztes szakemberek a vállalat alapértékeit testesítik meg, kulcsfontosságú stratégiai kezdeményezéseket vezetnek be és kimagasló üzleti eredményeket érnek el a saját piacaikon. A díjazottak listáját márciusban, az Employee Appreciation Day-en, vagyis a munkatársak megbecsülésének napján hozták nyilvánosságra Chicagóban. Idén a világméretű hálózat valamennyi irodai alkalmazottja közül 109-en kaphattak ilyen elismerést.

Zoltán a beszerzési osztály munkatársaként 21 éve dolgozik a McDonald’s-nál. A Gödöllői Agrártudományi Egyetem elvégzése után, 1995-ben csatlakozott a gyorsétterem-lánc csapatához, ahol egyre nagyobb felelősséggel járó pozíciókat töltött be, 2006 óta pedig a beszerzésért, minőségbiztosításért és környezetvédelemért felelős vezetőként tevékenykedik. Zoltán kulcsszerepet játszik a helyi termékfejlesztő csapatban, akikkel a helyi vendégek ízlése és igényei alapján teljesen egyedi termékeket álmodnak a hazai menü táblákra.

„A kollégák miatt igazán jó munkahely a McDonald’s. Ez a csapat olyan jó légkört teremt, amiben könnyű alkotni, valami új és jó dolgot létrehozni, mindez nagyon inspirálja az embert” – mondja Zoltán. „Minden projektemet nagyon szeretem, közülük is főként azokat, amelyek teret adnak a helyi vendégek igényeinek kielégítését célzó, innovatív gondolkodásnak. A termékfejlesztés terén ennek köszönhetően kerülhetett a hazai éttermek kínálatába a retro burger, a mákos guba, a baconos sajtfalat, illetve minden idők egyik legsikeresebb helyi promóciója, a libamájas szendvics.”

Zoltánra a Ronald Házak elkötelezett támogatójaként, a McDonald’s Bringamánia programban pedig lelkes bringásként is számíthatnak a kollégái. Szakmai munkájához folyamatos támogatást és inspirációt türelmes feleségétől és két kamasz fiától kap.

A díjat a McDonald’s Corporation vezetői, köztük Steve Easterbrook vezérigazgató júniusban, Chicagóban adják át.

SOCIAL MEDIA