Sanatmetal-beruházás Oroszországban

Márkák

Hosszútávú befektetői megállapodást kötött egymással az oroszországi Kaluga megye kormányzósága és a Sanatmetal oroszországi leányvállalata.

Az 1967 óta működő Sanatmetal 100%-ban magyar tulajdonú középvállalkozás, amely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat és nagyízületi (csípő és térd) protéziseket gyárt és forgalmaz. A Sanatmetal jelenleg 35 országban – Európán kívül Amerikában, Ázsiában és az arab országokban – van jelen és az ortopédiai és traumatológiai piacon meghatározó számos nagyobb multinacionális cég a partnere. A cég bevételeinek 66%-a származik az exportból.

Az oroszországi leányvállalatnak 51%-ban tulajdonosa a Sanatmetal Kft. A mostani megállapodást Kaluga megye kormányzója, Anatoliy Artamonov és a Sanatmetal CIS ügyvezetője, Sergey Cherpak írták alá.

A tervezett beruházásban szerepel egy gyártóegység megépítése, amely Obninszk városában helyezkedik majd el. A munkálatok 2016 áprilisában kezdődnek, a gyártóegység megépítését 2016 végére és 2017 tavaszára tervezik. A beruházás értéke mintegy 900 millió forintra tehető. A megépülő gyár traumatológiai, ortopédiai, gerinc és fogászati implantátumok gyártásával foglalkozik majd, ezáltal 60 új munkahelyet fog teremteni.

„Az obninszki gyár megépítésével az a célunk, hogy piacvezetővé váljunk az eurázsiai piacon. Ezzel a beruházással, és az új gyár megépítésével új, kiemelkedően magas minőségi szintet vezetünk be az implantátumok piacán Oroszországban” – mondta el Sergey Cherpak. A gyárban készülő termékek nem csak a felhasznált alapanyagok miatt lesznek kiemelkedő minőségűek, de az EU által előírt gyártási és irányítási normáknak is megfelelnek majd, mint a különböző ISO tanúsítványok.

Amellett, hogy a Sanatmetal CIS számára nagy lehetőség ez a beruházás, a Kaluga régió számára is előrelépési lehetőséget jelent. Anatoliy Artamonoy, a régió kormányzója elmondta, nagyra értékeli a projektet, amely nemcsak szociálisan hasznos, hanem kiemelkedő technológiai terméket ad az országnak és helyettesíti az importot. „Az a célunk, hogy a régióban létrehozzunk egy tudományos alapon működő gazdaságot, és hasonló projekteknek köszönhetően, ez sikerülni fog.” A kormányzó bízik benne, hogy az itt elkészülő eszközök nem csak az orosz piacon állják meg a helyüket, de a külföldi piacokon is lesz rájuk kereslet.

SOCIAL MEDIA