Magyar tehetségek az SXSW-n

Piac

A Design Terminál és a Magyar Nemzeti Kereskedőház segítségével három fiatal vállalkozás, valamint Bucsi Réka animációs filmrendező kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon a világ legnagyobb technológiai fesztiválján.

Az Egyesült Államokbeli Austinban megrendezett South by Southwest (SXSW) napjaink legnagyobb interaktív technológiai fesztiválja. A Design Terminál és az MNKH második alkalommal nyújt segítséget abban, hogy az eseményen a világ élvonalbeli, fiatal tehetségei között magyarok is szerepelhessenek, lehetőséget kínálva a nemzetközi kapcsolatteremtésre, tapasztalat- és tudáscserére.

A világ legizgalmasabb startupjai között ezúttal a következők mutatkozhatnak be a Design Terminál mentoráltjai közül:

  • Laborom – Egészségügyi dolgozók és pácienseik által használható mobilalkalmazás. Egészségügyi rendszerező és a gyógyellátás átláthatóságát segítő eszköz.
  • KaliJob – Online interjúszervező alkalmazást fejlesztő csapat, mellyel az álláskeresőket segítik.
  • DroneIQ – Katasztrófavédelem és kutató-mentő csapatok által használt drón szoftver fejlesztésével foglalkozó csapat.

A csapathoz a Design Terminál partnere, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi hallgatója is csatlakozhat. Bucsi Réka animációs filmrendező a Symphony no.42 című animációs filmjével már több mint ötven nemzetközi díjat is magáénak tudhat.

2015-ben a Design Terminál segítségével többek között az SBrick csapata utazhatott a fesztiválra. „Fiatal vállalkozásként nemcsak maradandó élmény volt az SXSW, de óriási lehetőség is. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, sikerült nemzetközi befektetőkkel is kapcsolatot teremteni és ez segítség nélkül nem valósulhatott volna meg” – mondta Pásztor Lénárd, az SBrick alapítója.

A Design Terminál díjmentes vállalkozásfejlesztő programjában nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való bemutatkozási lehetőséggel is segíti a vállalkozásokat. Az intézmény által szervezett eseményeken 590 vállalkozás vett már részt. Emellett több mint 50 magyar vállalkozást mutatott be külföldi szakkiállításokon és vásárokon.

(Kép: Laborom Facebook-oldala)