Startupokat támogatnak a telco-cégek

Piac

A Go Ignite globális felhívás keretében a támogatott cégek információkhoz, milliárdos adatbázisokhoz, mentoráláshoz és akár befektetéshez is juthatnak.

A Barcelonában megrendezett Mobil Világkongresszus keretében került sor a Négy év múlva (Four Years From Now – 4YFN) technológiai és startup eseményre, ahol a Deutsche Telekom (hub:raum), az Orange (Orange Fab), a Singtel (Singtel Innov8) és a Telefónica (Telefónica Open Future) innovációért felelős csapatai életre hívták a Go Ignite elnevezésű új kezdeményezést. A felhívás mögött egy 2015 szeptemberében létrehozott szövetség áll, amelynek célja, hogy összekösse a startup ökoszisztémákat Ázsiában, Afrikában, Európában, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten. Ugyanezen cél érdekében a Go Ignite világszerte meghívja a startupokat, hogy projektjeikkel csatlakozzanak az alábbi öt kategória valamelyikéhez: a dolgok internete (Internet of Things – IoT), kiberbiztonság, big data elemzési eszközök, tartalomszolgáltatás, valamint az ügyfélélmény javítása.

A szövetség által kínált program segítséget nyújt a startup vállalkozások számára az üzletfejlesztési lehetőségek felkutatásában, innovációik kereskedelmi termékké alakításának felgyorsításában, valamint vállalkozásuk hazai piacon túli bővítésében. Az április 30-án záruló programhoz legfeljebb öt innovatív startup kiválasztására kerül sor. A Go Ignite globális felhívásáról további információk a go-ignite.com oldalon találhatók.

Ötleteik mielőbbi életképes megoldássá történő továbbfejlesztéséhez a kiválasztott startupok felhasználhatják a szövetség tagjainak kollektív forrásait. E források között említhető a különböző piacok megismerése, partnerkapcsolatok építése, közös munkaterületek használata, potenciális befektetés, képzés, mentorálás, meghívások startup kiállításokra és más eseményekre, valamint hozzáférés a szövetség tagjainak működő vállalkozásaihoz. Emellett hozzáférést kapnak a Go Ignite szövetség tagjainak üzleti egységeihez és azok kollektív ügyfélbázisaihoz, amely öt kontinensen több mint egymilliárd vállalati és lakossági fogyasztót jelent.

Az OptiWi-fi, egy Wayra-Telefónica Open Future startup, amelynek különleges szabadalma, egy Wi-Fi technológia, amely lehetővé teszi a távközlési cégek számára, hogy mobilszolgáltatásaikat Wi-Fi hálózaton keresztül továbbítsák, máris tapasztalja a kezdeményezés előnyeit. Az Orange és a Telefónica közötti együttműködés eredményeképpen tevékenységük felgyorsult, jelenleg az Orange innovációs csapata számára dolgoznak egy kísérleti projekten. Egy másik kedvezményezett az Idomoo, egy Orange Fab startup, amely kifejlesztett egy személyre szabott videóalapú történetmondó technológiát, ahol az ügyfelek útja dinamikus és valós idejű videókon keresztül vezet. Az Optus – a Singtel Csoport tagja – együttműködést kezdeményezett az Idomoo-val egy, az ügyfelekkel folytatott kommunikáció fejlesztését segítő szolgáltatás kifejlesztése érdekében. Jelenleg egy kísérleti projekt van folyamatban a számlainformációk kezelését és az ügyfélélményt fokozó technológia tesztelésére és optimalizálására.

Min-Kin Mak, a Deutsche Telekom hub:raum alelnöke a következőket mondta: „A Go Ignite olyan partnerek kezdeményezése, amelyek mindannyian maximálisan elkötelezettek a startupokkal való együttműködés iránt. A bevont szolgáltatók mindegyike több éve kidolgozta saját programját a startupokkal való együttműködésre, valamint vállalati eszközeik befolyásának kiterjesztésére. Most mindezeknek a kezdeményezéseknek a Go Ignite program alatt történő összekapcsolása teljesen új szintre emeli a startupok támogatását. Ez a helyzet valamennyi érintett számára előnyös, mivel a Go Ignite legfőbb célja a legígéretesebb és kategóriájukban a legjobb startup cégek bevonása és a velük való együttműködés.”

SOCIAL MEDIA