Jön az első hazai e-kereskedelmi Expo

Inspiráció

Itthon is dinamikusan bővül az e-kereskedelem, azonban a nyugat-európai szintet még nem éri el. Az Expo elsősorban a szektor iránt érdeklődő KKV-k szempontjából járja körül a fejlődési-fejlesztési lehetőségeket.

A hazai e-kereskedelmi forgalom 2014-ben 26 százalékkal nőtt 273 milliárd forintra, míg a tavalyi évben az előrejelzések szerint egy hasonló mértékű növekedés mellett a 340 milliárd forintot is elérheti. Az elmúlt 5 évben megduplázódott, míg 10 éves távlatot nézve megtízszereződött a szektor árbevétele.

Ezzel egy időben folyamatosan nőtt itthon az internetes vásárlás népszerűsége. Az Eurostat felmérése szerint 2010-ben még csak a 16-74 éves korosztály 18%-a vásárolt valamit az interneten, ez a szám 2015-ben a duplájára nőtt (36%), de még mindig elmarad az EU 28 tagállamának átlagától (53%). Hogy mi következik ebből?

Várhatóan az elkövetkező években fogyasztói és eladói oldalról is még többen kapcsolódnak be az e-kereskedelembe köszönhetően az online vásárlás iránti egyre nagyobb bizalomnak, az internethozzáférés kiszélesedésének és a mobileszközök tömeges elterjedésének.

Ezt a dinamikusan növekvő területet mutatja be tehát a 2016. március 24-én, Budapesten megrendezendő Ecommerce Expo, amely az első olyan KKV esemény, ahol az e-kereskedelmi piac összes szereplője (logisztika, pénzügy, marketing, jog, IT stb.) jelen lesz valamilyen formában.

Külföldön már megszokottak az ilyen rendezvények, de most már nem kell távolabbra utazniuk azoknak, akik kíváncsiak a legújabb fejlesztésekre és trendekre. A szervezők több mint 40 kiállítót várnak a helyszínre, akik bemutathatják, hogy mivel járulhatnak hozzá egy-egy webáruház sikeréhez.

Mindamellett az Expo nemcsak kiállítás, de konferencia is egyben. Párhuzamosan 5 teremben, több mint 50 előadást hallgathat meg az a közel 1500 résztvevő, akit a rendezvényre várnak.

Az előadások átfogó képet nyújtanak az e-kereskedelem legfontosabb területeiről: webáruház indításhoz szükséges ismeretek, haladó marketing technikák, konverzióoptimalizálás, e-kereskedelmi jog és még hosszasan lehetne sorolni a különböző témákat.

Ezek alapján nyugodt szívvel ajánljuk az Ecommerce Expot mindenkinek, aki webáruház indítását tervezi, vagy aki a meglévő webshopját szeretné hatékonyabbá tenni.

A részletes tematikát és további tudnivalókat ezen a weboldalon találják meg.

A Márkamonitor az Ecommerce Expo médiapartnere.