A Star Wars- és a Jégvarázs-jelmezek a legnépszerűbbek

Márkák

Január közepétől február elejéig tart a jelmezvásárlási szezon. A Regio Játék felmérése alapján a magyar szülők fele vásárolja a jelmezt, 40 százalékuk pedig saját kezűleg készíti el.

Regio Játék online felmérése szerint a legkeresettebbek az óvodáskorra jellemző méretek. Ár tekintetében az alacsony árú és a márkás felső kategóriás jelmezek a legkelendőbbek. Komplett jelmezt már 995‒1495 forint között is lehet vásárolni, míg egy márkázott mesehősjelmez akár 12‒14 000 forintba is kerülhet. Azok aránya, akik 5 ezer forintnál többet költenek jelmezre, 15%. A hipermarketek, jelmezboltok és kisebb játéküzletek nem olyan népszerűek a farsangi szezonban, a szülők csupán egyötöde vásárolja a jelmezt ezekről a helyekről.

Ami a farsangi slágereket illeti: népszerűek a szuperhősjelmezek, valamint az állatokat, a mesterségeket (rendőr, tűzoltó stb.), illetve az indiánokat, cowboyokat megjelenítő ruhák. A gyermekek többsége (60%) azonban valamilyen mesehős bőrébe bújik. Ebbe a kategóriába tartoznak a Star Wars– és Jégvarázs-jelmezek is, amelyek iránt a mozifilmeknek köszönhetően jelentősen megnőtt a kereslet