Új tulajdonosnál a Praktiker

Márkák

Még szükség lesz a GVH jóváhagyására, erre az első negyedévben számítanak.

Új tulajdonoshoz került 2016. január 18-ával a hazai Praktiker áruházlánc. A Praktiker tulajdonában lévő ingatlanok a Wallis Csoporthoz, az operatív cég pedig a Praktiker jelenlegi ügyvezetőjének irányítása alá került.

A felek abban állapodtak meg, hogy az áruházakat üzemeltető céget és az ingatlanokat a jövőben együtt kívánják működtetni egy, a Wallis Csoport többségi tulajdonában álló közös cég keretében, olvasható a közleményben. Ehhez szükség van a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyére, amelyre még 2016 első negyedévében számítanak.

A Praktiker német anyavállalata még 2013-ban kezdeményezte a németországi operáció felszámolását. Ez azonban nem volt kihatással a hazai láncra, amely folytatta működését. A befektetők a magyarországi üzletmenetet továbbra is Praktiker márkanév alatt folytatják, és a beszállítói körben sem várható változás.

A tulajdonosváltás a Dentons nemzetközi ügyvédi iroda magyarországi irodája, a Réczicza Dentons Europe LLP közreműködésével zajlott. Eladói oldalon a Praktiker német felszámolója, illetve az általa megbízott német Gleiss Lutz ügyvédi iroda vett részt.

(A kép forrása: Malompark.hu)

SOCIAL MEDIA